Multe instrumente şi tutoriale legate de Twitter


Titlul complet al articolului pe care dorim să îl semnalăm este de fapt 50 Twitter Tools and Tutorials For Designers and Developers. Vă amintiţi că săptămâna trecută am vorbit despre Twitter: ce este; vă interesează? Numărul de afişări arată un interes pentru temă. Şi nu mă miră (deşi unii insistă că ar fi o modă trecătoare). Iată că de ceva vreme şi Google a început să tweetuiască (are acum 52.000 de fani/urmăritori/subscrişi), debutul fiindu-i salutat de Yahoo (6.660) şi de Live Search (2.474). Observaţi cifrele, nu? 😉 Ionuţ semnala acum câteva zile conturile Twitter folosite de Google (incluzând aici YouTube, Blogger, Google Apps…). Apropo: fanii WordPress au şi ei o listă a 50 de personalităţi WP de urmărit via Twitter (printre care apare şi moldoveanul Pavel Ciorici).

img

Buuun. M-am îndepărtat de tot de începutul articolului. Spuneam deci despre nişte resurse excelente legate de Twitter. Probabil ştiţi cu toţii că există o mare de aplicaţii construite în jurul la Twitter tocmai pentru că are un API generos. De aceea prima resursă şi cea oficială este Twitter API Wiki (evident că şi API-ul Twitter tweetuieşte… nici nu vă închipuiaţi altcumva, nu?). Articolul de pe SmashingMagazine oferă apoi câteva trimiteri pentru cei care vor să îşi facă încălzirea cu acest API: Twitter API for Dummies, Using the Twitter API, Get Started With the Twitter API

Urmează secţiunea Building Your Website Around Twitter. Aici partea de design şi de webdevelop se combină cel mai adesea, dar din fericire fără bătăi prea mari de cap. Tweetorialele vă vor explica ce şi cum să faceţi. Urmează alte secţiuni: Twitter and AJAX Tutorials; Sidebar, Widgets and Badges (pentru cei leneşi… gata de folosit); Building a Twitter Application (asta dacă webaplicaţia Twitter pe care aţi dori-o lipseşte încă). Şi apropo de aplicaţii şi Twitter. Astăzi am dat peste două situri interesante legate de subiect: mai întâi urâţelul dar multora utilul TwitterIcon, care îţi permite din câteva clickuri să ai un cod pe care să îl foloseşti în propriul sit pentru a da lumii de ştire că tweetuieşti; şi apoi interesantul ReTweetability, un fel de top Twitter în care cheia este de câte ori este citat un utilizator. Acum Mashable apare pe primul loc.

img img

Să nu uităm (eu adică) însă despre ce vorbim: instrumente utile pentru cei ce folosesc Twitter. Redevenim plicticoşi de tehnici cu un articol de astăzi: 15 Useful Twitter Hacks and Plug-Ins For WordPress. Belgianul Jean-Baptiste Jung ne ţine o nouă lecţie de măestrie cu sfaturi punctuale pe care stăpânii (=cunoscătorii) WordPress le vor îndrăgi. Dacă vreţi să ştiţi cum să creaţi automat tinyurl pentru articolele Dvs; sau cum să îţi faci o pagină cu ceea ce tweetuieşti; sau cum să detectezi că un vizitator îţi vine via Twitter; sau despre diverse pluginuri Twitter pentru WordPress, atunci citiţi articolul tocmai indicat. Este excelent. Şi cu aceasta porţia de(spre) Twitter a luat sfârşit. (Oare?)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    O colectie de peste 40 de iconite pasarea albastra a la Twitter pentru bloggeri a fost publicata (click) aici.

  2. radu.capan spune:

    35 de seturi de iconite pentru Twitter (unele foarte reusite!!!) au aparut astazi pe SpeckyBoy: (click) aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *