Power-Point.ro şi SlideBoom.com


Acum câteva zile scriam despre authorSTREAM, o soluţie notabilă când vine vorba de publicat PPT-uri pe web. O cititoare ne-a scris în acea zi indicându-ne Power-Point.ro. L-am deschis şi am descoperit un sit cu câteva sute de prezentări: la o primă privire pare un sit pentru doamne şi domnişoare, dar se poate să fie doar influenţa apropierii de 8 martie. Cert e că printre “rubricile” sitului se găsesc unele precum Bebe/Copilaşi, Dragoste, Familie/Căsătorie, Flori, Maxime/Cugetări, Natură, Prieteni… Numărul mare de reclame pentru situri româneşti creştine pare a indica ceva şi despre cei din spatele acestui sit.

img

În momentul scrierii acestui material la Statistici citim “Avem peste 830 prezentări PowerPoint (format pps sau ppt) primite de la 169 de persoane. Prezentările sunt grupate în 25 de categorii.” Iar apoi că “Un număr de 641 prezentări aşteaptă cu nerăbdare acceptul nostru…” Da, aţi citit bine: acesta nu este un sit unde publici un PPT şi el apare imediat online. De fapt convertirea am impresia că se face manual, offline, cu iSpring Presenter, flash-urile rezultate fiind puse apoi online. Oricum, validarea s-ar putea să nu placă unora… s-ar putea să placă altora, introducerea ei explicându-se astfel: “Dorim ca site-ul să fie unul serios. Nu acceptăm prezentări cu material ofensator, de aceea se impune verificarea fiecărei prezentări. De asemenea, prin această măsură, dorim să eliminăm, pe cât posibil, prezentările duplicat. Tot în acest proces, prelucrăm prezentările astfel încât ele să poată fi vizualizate direct pe site, fără a fi nevoie să le descărcaţi.” Totuşi, 830 publicate şi 641 în aşteptare… e puţin ciudat. Fie cei din spatele sitului Power-Point.ro nu stau foarte bine cu timpul liber, fie… nu am altă explicaţie.

Bun. Dacă tot am pomenit de iSpring Presenter, să spunem că astăzi “extensia” lui pentru găzduire de PPT-uri a făcut un an de zile. Citiţi anunţul oficial: SlideBoom is Celebrating Its First Birthday! Am mai pomenit SlideBoom aici, subliniind că există o prezenţă românească notabilă acolo. Recent situl şi-a adăugat noi facilităţi, precum un cont PRO, cu facilităţi suplimentare. Interesant mi s-a părut şi faptul că dacă ai publicat o prezentare pe SlideBoom poţi să optezi ca ea să poată fi inserată (embed) pe orice sit sau doar pe siturile specificate de tine! Cu alte cuvinte: ai publicat o prezentare proprie, te poţi asigura că ea poate fi “preluată” doar de situl tău. La mulţi ani, SlideBoom, şi încheiem cu o prezentare aleasă dintre cele enumerate la most viewed.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *