jQuery Captify: caption pentru imagini


Vă propun astăzi un plugin jQuery pe numele lui Captify care vă permite să adăugaţi uşor caption la imagini. Nu ştiu cum s-ar traduce mai corect, dar caption se referă la titlul/legenda/explicaţiile cu care avem uneori nevoie să însoţim anumite imagini. Pluginul Captify nu doar că este uşor de folosit dar şi foloseşte informaţia din ALT (parametru al tagului IMG). Practic în afara de evidenta apelare a fişierului JavaScript pentru jQuery şi respectiv pentru plugin tot ce mai trebuie la o imagine ce are deja parametrul ALT este să se indice clasa captify. Exagerez puţin. În practică mai rămâne un pas esenţial: CSS-ul. Pluginul vine cu un CSS din care puteţi face copy & paste la partea indicată, dar tot va rămâne puţin de lucrat pentru o „îmbinare” perfectă cu situl/pagina existentă.

Vedeţi mai sus un exemplu. Pentru a-i studia sursa daţi click aici. Simplu, nu? Într-adevăr. O soluţie elegantă ce suportă şi unele configurări, de la viteza de apariţie şi dispariţie a textului, până la animaţia acestuia (fade, slide, always-on), opacitate sau poziţie (top sau bottom). De pe pagina pluginului veţi putea afla celelalte informaţii necesare.

Dar poate doriţi o variantă fără jQuery şi pluginuri. Cea mai simplă variantă ar implica ceva CSS. Deschideţi această pagină, pe care o vedeţi mai jos, şi studiaţi-i sursa. E chiar simplu. Eu am avut nevoie de acest cod pentru un sit la care lucrez acum şi mi s-a părut o soluţie simplă şi elegantă. Desigur, Captify e mult mai şmecher, mai plăcut vizual. Alegeţi Dvs ce soluţie doriţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *