Zoho Writer 2.0


Astăzi Zoho a lansat versiunea 2.0 la excelenta lor soluţie de editare de texte. Dacă este nevoie să amintim o facem: Zoho include un set extraordinar de instrumente, de la email la aplicaţii pentru editare texte, prezentări, calcul tabelar, chiar şi pentru scrierea de webaplicaţii. Zoho Writer este un Google Docs mai avansat. De fapt cam toate aplicaţiile Zoho tip office sunt superioare celor Google. Iată că Writer-ul ia un avans şi mai categoric. Arată bine… se mişcă bine… funcţionează conform aşteptărilor.

img

Desigur, schimbările ţin în primul rând de aspectul vizual, dar sunt şi modificări mai în adâncime. Sistem de meniu/bări de instrumente a fost modificat astfel încât să se conserve posibilitatea de a edita mai multe documente în aceeaşi fereastră, dar instrumentele să fie grupate într-un mod mai modern care aminteşte – o spun cam toate blogurile ce au salutat noutatea de astăzi – de MS Office 2007. Nu, nu este împrumutată "panglica", dar Zoho Writer apelează acum la taburi la care, în mod inteligent, adaugă o săgetuţă în jos pentru un acces mai rapid. Operaţiile cele mai uzuale (precum undo, redo, salvare, tipărire, copiere, lipire ş.a.) au fost puse în afara taburilor, pentru a fi vizibile şi deci accesibile în orice moment.

Mai sunt diverse modificări şi la nivelul bării laterale. Detalii găsiţi aici. Mai jos puteţi vedea o prezentare cu capturi a noutăţilor dar e cam enervantă realizarea (trebuie ceva răbdare până se încarcă imaginile din… imagini, sau mai bine spus iframe-uri în iframe-uri). Înainte să închei doresc să vă îndemn cu căldură să încercaţi Zoho Writer. Este nevoie de un cont, dar dacă nu aveţi unul puteţi să vă folosiţi contul existent de pe Google sau Yahoo.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Radu spune:

    Foarte interesant articolul, ca de obicei, dar ce sînt alea „bări de instrumente” ?
    BÁRĂ, bare, s.f. 1. Bucată lungă de lemn sau de metal căreia i se dau diferite întrebuințări. Etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *