Biblioteci JavaScript; PHP; eCommerce


Ne oprim pe scurt asupra a câteva materiale recente pe care webmasterii nu trebuie să le piardă. Daţi drumul deci la instalaţia pentru semne de carte să se încălzească, pentru că la sfârşit cred că o veţi pune în funcţiune pentru unele dintre recomandări. Şi începem cu, ah, prea des pomenit în ultimele zile, SmashingMagazine care ne “smash” una cu 40 Useful JavaScript Libraries. Ei da, ştim – sau am auzit cel puţin – cu toţii despre jQuery, MooTools, Prototype, dar nu sunt singurele biblioteci (hmmm… cred că totuşi mai des le spunem librării) JavaScript. Ca de obicei SM organizează articolul pe secţiuni, prima fiind dedicată formularelor. Există o serie de librării (ex: wForms sau Validanguage sau LiveValidation) care sunt specializate pe verificarea datelor în etapa completării lor. Desigur, baza verificării vine după, de exemplu în PHP sau ce folosim, dat fiind că metodele de verificare cu JavaScript devin inutile dacă utilizatorul a dezactivat suportul pentru JavScript.

image image

image image

A doua secţiune este dedicată librăriilor orientate pe animaţii (ex: $fx() sau JSTweener sau FX). Urmează Visualization And Image Effects în care regăsim printre altele librăriile JS charts, Processing.js, Reflection.js… Sincer nu ştiam că există librării pentru baze de date, dar articolul SM aminteşte două: Taffy DB şi ActiveRecord.js. Vin la rând librăriile pentru stringuri şi funcţii matematice, pentru fonturi, pentru debug şi altele.

Ca o paranteză, că tot amintisem la început jQuery, aş vrea să indic un articol vechi cam de vreo lună, My Little List of Jquery Tips, Tricks and Resources, dar care conţine zeci de linkuri valoroase. Deschideţi-l doar. Ce mi-ar place astfel de articole să vină şi cu posibilitatea de download de ore libere pentru studierea lor.

Noupe a publicat la începutul acestei săptămâni materialul intitulat 20 Useful PHP Components & Tutorials for Everyday Project. Materialele sunt extrem de variate aşa că voi da câteva exemple mai la întâmplare: PHP components: Autosuggest, Sanitize and Validate Data with PHP Filters, How to Build a Login System for a Simple Website, Caching Dynamic PHP pages easily, How to Validate Forms in both sides using PHP and jQuery (l-am parcurs! interesant! de reţinut!), PHP Contact Form Script

image

Tot Noupe a publicat, dar ceva mai demult, articolul 40+ Useful & Handy Web Designer’s Web Services & Tools – sunt şanse mari să găsiţi şi acolo lucruri utile. Şi în fine, închei semnalând un alt articol recent, de săptămâna aceasta, ce ne oferă 37 Shopping Cart Options for Developers. Dintre diversele soluţii descrise acolo pe CNet.ro am avut tratat doar subiectul PrestaShop. În fapt nu am folosit niciodată o astfel de soluţie (dar am implementat librării comerciale de mai multe ori, în ASP, precum şi în PHP pentru WordPress).

image image image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *