Coyote’s Tale: Fire and Water


Un nou joc din familia hidden objects care ne poartă printr-un univers aztec, ocazie de întâlnire cu diverşi zei şi diverse locaţii exotice. Dar să o luăm cu începutul. În Coyote’s Tale: Fire and Water le cunoaştem pe Tletl (focul) şi Atl (apa), două surori sosite în Mexic în vacanţă, dar au parte de o vreme ploioasă. Nu au însă ocazia să se plictisească pentru că vor fi abordate de Coyote şi de Max, care au nevoie de ele pentru a salva universul. Dvs va trebui să alegeţi postura în care jucaţi: Tletl – contra timp, sau Atl – calm, fără cronometru. După ce aţi ales începe jocul efectiv, Coyote şi Max călăuzindu-vă şi dându-vă explicaţiile necesare.

img img

Pentru a reuşi în această aventură va trebui să faceţi faţă la provocările a 15 zeităţi aztece, fiecare propunându-vă câte un minijoc. Pentru a ajunge însă la zei trebuie să vă “încărcaţi” însă ceva “băţ” special, iar pentru aceasta va trebui să rezolvaţi una sau mai multe scene cu obiecte ascunse. Luaţi-o deci cum doriţi: fie ca un joc hidden objects întrerupt de mini-jocuri, fie ca un joc cu multe mini-jocuri întrerupt de hidden objects 🙂 . Partea bună la obiectele ascunse este că puteţi da clickuri aiurea, oricâte, fără penalizare; în plus puteţi comuta între obiectele de căutat ca text sau ca formă (astfel nu trebuie să pui mereu mâna pe dicţionar ca să înţelegi ce ai de căutat). Partea mai puţin bună este că nu aveţi hint-uri oricâte şi imediat valabile (trebuie muncit pentru ele). Scenele se mai repetă (18 locaţii în total), obiectele la fel… pentru fanii hidden objects e un joc de maxim o după-amiază. Din păcate, zic eu, mini-jocurile – multe uşoare dar plăcute – sunt “săribile”.

img img img

Şi acum ceva concluzii. Fără a fi ceva absolut remarcabil la acest joc mi s-a părut totuşi plăcut. Bun pentru începători aş zice. Faptul că există multe mini-jocuri oferă o variaţie bună la scenele de găsit obiecte. Fundalurile mai fotografice au însă în mod ciudat suprapuse personajele a la benzi desenate. Cam ciudată îmbinare, după cum şi partea vorbită s-ar putea să îi zgârie pe unii la urechi. Dar una peste alta s-ar putea să gustaţi aventura, decorurile, informaţiile pe care le aflaţi pe parcurs. (Dacă vă blocaţi în timpul jocului aruncaţi o privire pe această pagină.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. anca spune:

    Fara legatura cu articolul tau, am o intrebare! Exista fisiere de tip SWF. Cum se pot descarca (programul)? Ceva de genul „save flash”!

  2. radu.capan spune:

    Adesea se poate pur si simplu uitandu-te in sursa la calea fisierului SWF si salvand apoi fisierul folosind calea. Pentru utilizatorii Firefox exista un supliment ce ajuta: Download Embedded.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *