Mufin: descoperă muzică nouă


Dacă doriţi să mai variaţi muzica pe care o ascultaţi, rămânând însă în “repertoriul” favorit, s-ar putea să vă ajute Mufin.com. TechCrunch scria despre acest sit în toamna lui 2008, descriindu-l ca “an automated music recommendation engine that actually works” – un motor de descoperire automată de muzică ce chiar funcţionează. Dacă funcţionează sau nu vă las să descoperiţi. Căutaţi o piesă (1), click pe Preview similar tracks (2), alegeţi una dintre sugestii, dacă butonul de play nu este gri (3) şi veţi putea asculta recomandarea (4). Dacă vă place, reţineţi solistul/formaţia/piesa.

img

Cum caută piesele asemănătoare? Este vorba de un algoritm dezvoltat de Institutul Fraunhofer care nu ţine cont de informaţiile meta asociate pieselor (gen, album, solist sau altele) ci chiar de sunet. Peste 40 de caracteristici sunt urmărite, primind fiecare un scor, ce contribuie la scorul final de “potrivire”. Dacă vreţi să aflaţi mai multe informaţii despre cum funcţionează Mufin (apropo: am spus că Mufin vine de la MUsic FINder, şi nu de la brioşe – muffin?) vă recomand să faceţi turul.

Şi trecem acum la… programul Mufin! Lansat la sfârşitul lunii trecute, acest player se foloseşte de motorul Mufin pentru a vă putea face recomandări în baza pieselor audio de pe calculatorul Dvs. Nu am testat programul dar includ mai jos o captură pentru a vă face o idee despre cum arată. Mai eficient este însă clipul de după imagine. Veţi vedea acolo o prezentare dinamică a facilităţilor acestui player. Mi s-a părut interesant mai ales posibilitatea oferită de identificare a unei piese. Vă invit să vedeţi clipul.

img


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *