Golirea automată a coşului din Windows


Acum aproape trei ani scriam despre defragmentarea automată. Astăzi vă propun să vedem cum putem goli Recycle Bin tot automat. Varianta pentru spiritele mai atehnice şi care poate deja folosesc CCleaner (mătura de care aveţi nevoie) presupune câteva clickuri. În CCleaner mergeţi la Opţiuni, Setări şi apoi click pe Rulează CCleaner la pornirea computerului. Atât. Foarte simplu. Mai mult decât coşul de gunoi, acest program vă va face o curăţenie generală – după cum aţi bifat/debifat prin listele de la Curăţare – de fiecare dată când porniţi calculatorul.

img

Există însă şi o variantă ce nu apelează la un alt program. Am citit despre ea acum ceva vreme de la Ryan. Foarte pe scurt e vorba de ceva similar la defragmentarea automată (vezi primul link din articol). Trebuie adăugat un task pentru curăţire la pornirea calculatorului. Dar ce task? Mergeţi într-o fereastră pentru comenzi din prompter şi scrieţi cleanmgr.exe /sageset:1 şi vi se va lansa o fereastră ca cea de mai jos (cea de deasupra). Bifaţi şi debifaţi acolo după plac (în principiu bifaţi Recycle Bin). Daţi OK. Nu, nu se întâmplă nimic, doar se va seta operaţiunea de executat pentru comanda amintită.

img

Mai rămâne în Scheduled Tasks (Windows XP) sau Administrativ Tools, Task Scheduler (Windows Vista) să adăugaţi o sarcină (task) pentru

C:\WINDOWS\system32\cleanmgr.exe /sagerun:1

Alegeţi să se execute la pornirea calculatorului sau doar sâmbătă la ora 13 sau în prima zi de miercuri din lună sau… cum doriţi Dvs!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *