Fundaluri pentru Twitter


Rămân un utilizator accidental al serviciului Twitter (şi tocmai de aceea nu am invitat să fiu urmărit… nu veţi afla cine ştie ce lucruri decât – acum – că nu sunt în ţară deci citiţi articole programate). Dar din respect pentru fenomenul Twitter voi continua să semnalez ceea ce consider că ar fi util internauţilor. De exemplu problema fundalurilor. Dacă aveţi un cont Twitter şi e vizitat veţi dori probabil să îl faceţi să arate ceva mai bine decât o permite setul de teme oferit implicit (un set minimalist… chiar prea minimalist?). Dacă veţi merge la Settings, Design veţi vedea că puteţi pune un fundal propriu.

img

Veţi vedea sub teme două linkuri: Change background image şi Change design colors. Din prima secţiune puteţi adăuga o imagine de fundal. Condiţia este ca ea să fie în format JPG sau PNG şi nu mai mare de 800kb. Dacă optaţi pentru un fundal repetitiv, limita e rezonabilă. Dacă veţi pune o imagine maaare (cum am pus eu mai sus) atunci în format PNG s-ar putea să nu vă încadraţi în limită, dar puteţi salva în JPG, umblând la calitate până sunteţi sub 800kb. În fine, imaginea trebuie apoi “asortată” cu culorile pentru bara laterală, text, linkuri… Când aţi terminat totul nu uitaţi să salvaţi şi să vă admiraţi creaţia.

Asta a fost partea cam evidentă (oricui s-a uitat prin setări la Twitter). De fapt ajutorul abia acum vine. De exemplu fundalul de mai sus nu îmi aparţine ca şi creaţie. Am descărcat de pe TwitterBacks un fişier PSD care conţine fundalul plus diverse layere pentru texte şi imagine. În câteva secunde am avut o imagine de folosit. Un domeniu similar dar mai scurt, TwitBacks, oferă un fel de generator de fundaluri pentru Twitter. Există o serie de template-uri pe care Dvs le puteţi personaliza cu date personale, inclusiv cu conturile Dvs de la diverse reţele sociale. Nu l-am testat până la final.

Dar în cele din urmă poate cel mai bine este să vă creaţi singuri o imagine de fundal. Trebuie să fie suficient de mare, însemnând minim 1280 pixeli lăţime, dar mai mult e mai bine. Pentru fundal puteţi apela la un tapet (wallpaper) de exemplu, fie natură sau abstract. E plin webul de ele. Apoi scrieţi ceva, încercând să fructificaţi de exemplu pentru texte şi/sau imaginea Dvs partea din stânga a fundalului. Poate vă ajută acest articol cu unele idei. Dar dacă doriţi nişte modele spre inspiraţie atunci iată trei resurse importante:

img

img

Ceva tweeteri români cu pagini arătoase ştiţi? Dacă da, indicaţi-le folosindu-vă de comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *