YouTube (subţiat) pentru copii


YouTube, cu ale sale milioane de clipuri video, a generat şi mai generează multe situri, care “colecţionează” clipuri uneori pe anumite categorii (genul funny fiind poate cel mai consumat). Dar pentru copii? Acum doi ani aminteam despre TVcopii.ro, sit care suferă, asemenea atâtor altora, de instabilitatea materialelor de pe YouTube, în special datorită dispariţiei multor clipuri pe motiv de încălcare a drepturilor de autor. Astăzi vă propun două proiecte interesante, de utilitate în special pentru cei cu copii mici. Şi vom începe cu KideoPlayer, o pagină web ce arată ca mai jos (stânga) fără nici un buton. Copiilor nu trebuie decât să le explicaţi să apese pe tasta aia luuungă (spaţiu) pentru a trece la alt clip.

img

Desigur, această simplitate poate fi avantaj şi dezavantaj. Nu poţi regla sonorul, derula în clip, merge la clipul anterior, afla codul clipului pentru a-l folosi eventual în propriul sit, nici comuta în fullscreen. Nu poţi decât să te uiţi şi să apeşi pe spaţiu pentru a trece la alt clip. Pentru un copil de 2-3 ani s-ar putea să fie exact cât ar pricepe. Autorul, un tătic, ne explică nemulţumirea lui vizavi de YouTube, unde nu poţi lăsa copiii pe un “canal” fără riscul de a ajunge la alte materiale mai nepotrivite. De aici el a trecut la o selecţie personală, făcută cu mare atenţie şi redată într-un player plăcut vizual dar – tocmai am spus – fără multe facilităţi.

O altă soluţie este TotLol – despre care nu ştiu de ce dar aveam certitudinea că am scris cândva. Acesta este un sit în care munca singuratică a celui amintit mai sus este făcută în echipă. Membrii sitului văd materialele de pe YouTube şi le aleg doar pe cele care sunt potrivite pentru copii. În timp ce situl este frunzăribil şi ca nemembru, înscrierea vă aduce unele facilităţi precum liste sau vizionare pe o suprafaţă mai mare. Evident înscrierea e gratuită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *