Pluginuri WordPress: To Do List şi WP-Note


Dacă aveţi un blog WordPress şi doriţi să vă notaţi la repezeală nişte lucruri (de exemplu idei pentru viitoare articole) atunci puteţi folosi sistemul de ciorne. Panoul de control din WordPress 2.7 are o astfel de facilitate inclusă la îndemână, în chiar prima pagină a back-end-ului. Apoi ciornele vă vor apărea tot (pe) acolo, pentru a şti că aveţi sarcina să le duceţi la capăt, transformându-le în articole. Eu de exemplu foloseam ciornele pentru a-mi nota pe blogul personal ce filme am văzut sau ce cărţi am citit, pentru ca, atunci când voi avea timp, să scriu câteva cuvinte despre ele. În căutarea unei alternative am găsit pluginul To Do List.

img

Acesta din păcate nu se instalează în dashboard (panoul de control), ci îl găsiţi la Setări. În esenţă e vorba de un simplu fişier text editabil (acesta e chiar în directorul pluginului – dacă sunt probleme va trebui să îi daţi drepturi de scriere). Nu există nimic avansat, gen importanţă sarcini, sortare sau altele, ci pur şi simplu – vedeţi mai sus, stânga – o căsuţă textarea unde vă puteţi nota ideile. Poate pluginul va deveni mai complex în timp, dar până atunci e o alternativă la ce am descris la început şi un instrument de ajutor pentru cei cărora le vin brusc idei de articole pentru blog şi vor să le noteze undeva (şi unde altundeva mai bine decât… în blog, dar nepublic).

Dorind un sistem de notiţe, am săpat pe WordPress.org după cuvântul notes (în final am încercat şi cu to do, dând de primul plugin). Prima încercare m-a dus spre un plugin care nu are nici o legătură cu ce vroiam de fapt, dar care, cel puţin din captură – sus, dreapta – pare interesant şi deci de notat. Ce face el? Vă permite delimitarea vizuală a unor porţiuni de text. De exemplu dacă în articolul pe care îl scrieţi aveţi un tip (sfat, indicaţie) de dat atunci puneţi un text între [tip] şi [/tip] şi el va apare afişat cu un fundal distinct şi cu acel bec. Partea bună este că cu minime cunoştinţe CSS puteţi schimba culorile, ba chiar şi imaginile grafice, pentru o mai bună potrivire cu designul sitului Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru scurte notite in partea de administrare se poate apela si la pluginul Admin Header Note: http://wordpress.org/extend/plugins/admin-header-note/

    Si o alta alternativa poate fi mmyNotes: http://www.mkswork.de/mmynotes-wordpress-plugin/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *