De la Word la HTML


Când public texte mai lungi pe web o fac fie scriindu-le direct în Windows Live Writer (care are şi spelling în română) pentru situri WordPress, fie scriindu-le în MS Word şi apoi pregătindu-le pentru publicare. Şi multe texte (ex: discursuri, predici, scrisori pentru Catholica.ro) îmi vin sub formă de fişiere Word. Astfel de aproape 10 ani folosesc un macro pe care l-am conceput să îmi pregătească textul din Word cât mai aproape de formatul HTML. Adică să conserve cât de mult se poate din formatări (în speţă bold, italic…). Mai jos nu vă ofer macroul ci o demonstraţie live pe care dacă o repetaţi o puteţi salva ca macro şi dezvolta apoi suplimentar după nevoi.

Pe scurt ideea este de a înlocui Any Character cu formatarea bold cu Find What şi similar pentru italic, apoi paragraful ^p cu ^p

. Foarte simplu şi foarte operativ. Mai ales când e vorba de zeci de pagini. Şi la final un sfat: merită să aveţi Windows Live Writer instalat şi doar pentru convertirea Word->HTML pe care o face cu succes şi mai curat decât salvare în format HTML din Word (mamă ce de gunoi vine).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *