LifeHacker şi desktopuri unice


Hai să fim sinceri: dacă avem o rezoluţie “normală” (deci de regulă ţinem programele maximizate pe tot ecranul) cât de des ne vedem desktopul? Aceasta nu înseamnă că mie unuia nu îmi place să am nişte tapeturi frumoase, pe care le schimb cu o oarecare frecvenţă. Alţii au însă o plăcere deosebită în a-şi aranja desktopul cât mai mult, rezultatele variind între ciudăţenie, utilitate şi artă. Mai jos vedeţi un desktop din Windows 7. Nu pare ceva teribil până vedeţi tapetul folosit, pe care autorul l-a “dotat” cu rafturi, boxe… Dar nu e totul. Deşi nu se vede, “tabloul” este de fapt un slideshow de imagini, iar “televizorul” arată versurile la o piesă în derulare. Evident, captura nu comunică dinamicitatea desktopului.

img

Detalii despre realizarea acestui desktop găsiţi în articolul The Sleek Wood Desktop de pe LifeHacker. Veţi găsi linkuri către tapet, iconiţe, PSD-urile cu rafturile, programele “îmbinate” în desktop, precum şi pentru ceea ce în captura de mai sus nu se vede foarte clar: indicatoarele CPU, RAM şi HDD, plus controalele WinAmp de lângă ceasul sistem. Articolul tocmai indicat este de la rubrica Featured Desktop, unde LifeHacker prezintă periodic câte un desktop propus de cititori. De fapt LifeHacker au creat un grup pe Flickr în care cine doreşte poate să îşi adauge o captură a desktopului, cu condiţia să o însoţească cu informaţii tehnice despre realizarea respectivă. Nu orice material din grup ajunge articol în grupul Flickr, dar pentru inspiraţie puteţi arunca şi acolo o privire.

Mai jos vedeţi The Notebook Desktop. În ciuda aspectului de desen de mână, nu este vorba doar de o imagine, de un tapet. Iconiţele din dreapta sunt chiar iconiţe, calendarul nu e în imagine ci peste imagine, notiţele sunt tot text, la fel indicaţiile privind CPU, RAM, HDD şi PWR. De fapt aici – şi în multe, multe, multe alte desktopuri prezentate de LifeHacker – este folosit intens programul Enigma, care pentru mine este o… enigmă dat fiind că nu l-am folosit niciodată. Dar permite nişte customizări (ca să românizez un cuvânt cheie în subiectul de faţă) teribile. LifeHacker a dedicat un articol recent când a apărut Enigma 2.0. Poate veţi dori să îl vedeţi. Ca să închei, vă invit încă o dată să vedeţi rubrica (în fapt tagul) Featured Desktop de pe LifeHacker, unde veţi găsi şi alte exemple minunate. Dacă vă pasionează subiectul veţi găsi zeci de idei şi instrumente concrete.

img 

img


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. FreeYM spune:

    Foarte tari design-urile de desktop postate pe LifeHacker. Le-am vazut demult.

    Imaginatie exista. 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *