Windows 7: schimbarea fundalului de logon


Nu am mai scris de mult timp despre Windows 7 deşi ceva noutăţi au mai continuat să curgă în timp. Una mi-a atras ieri atenţia de pe blogul Microsoft On10: Customize Your Logon Background in Windows 7. Desigur, ştim că există astfel de programe pentru versiuni în uz ale sistemelor de operare (XP, Vista…) dar iată că Windows 7 ar putea să permită schimbarea imaginii de logon fără prea mare bătaie de cap. Cum avem în faţă un beta nu e sigur, dar nu văd de ce ar complica (protejând… ce?). Bun. Am urmat deci paşii, care în primul rând cereau adăugarea unei chei DWORD în regiştri.

img

Calea? HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background

Numele? OEMBackground

Valoarea? 1 (pentru ca trucul să meargă; sau 0 pentru comportamentul implicit)

Următorul pas presupune să găsim o imagine pe care să o folosim. Căutaţi un tapet frumos de unde ştiţi Dvs apoi salvaţi-l local. Asiguraţi-vă că are sub 250KB. La nevoie cu un editor grafic (chiar şi din IrfanView merge) resalvaţi imaginea la o calitate ceva mai slabă până vă încadraţi în prag. Schimbaţii numele în backgroundDefault.jpg. Acum unde punem imaginea?

Calea? %windir%\system32\oobe\info\backgrounds (nu există complet, creaţi ultimele două foldere)

img

Atât! Mda… atât! Daţi un log off sau switch user pentru a vă convinge. Din păcate nu pot face capturi ale ecranului când nu sunt logat, deci nu vă pot oferi o captură proprie (am pus nişte iarbă verde pe post de fundal la logon – arată foarte bine). Mă folosesc în schimb de captura de pe On10 ce ilustrează cele descrise mai sus. Apropo: dacă urmaţi linkul indicat la început, de pe On10, veţi vedea unele reguli suplimentare dacă vreţi să puneţi imagini pentru rezoluţii diferite. Dar în principiu ajunge şi doar backgroundDefault.jpg.

img

Update: Între timp a apărut şi un program ce uşurează tot procesul: Tweaks.com Logon Changer for Windows 7.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. nelu spune:

  Cum intru sa adaug si acea cheie in registri. De fapt nici nu stiu sa intru in registri. La XP era simplu, dar in windows 7 cum???

 2. radu.capan spune:

  Aceeasi cale: Start, Run, Regedit, Enter.

 3. gabriel spune:

  Radu, am si eu o intrebare… oare numai la mine fundalul feresterelor e de culoare ALB- spalacit in Windows 7, sau la toata lumea?

  Sincer ma deranjeaza luminozitatea ferestrei si imi pare un pic cam transparenta, in XP nu am aceasta problema cu albul ferestrelor! Ma ajuta cineva sa schimb cumva culoarea asta??? Se poate face ceva???

  Respect.

 4. nelu spune:

  Multumesc de raspuns; era ff simplu dar de cine sa se uite! Ce vreau sa te intreb: am Windows7 activat!! Dar pina cand?? Chiar nu stiu asta ca nu-mi arata pe nicaieri. Am inteles ca va merge pina in august; ce se va intampla dupa? Sau daca va intarzia lansarea cu o luna sau doua??? Multumesc!

 5. radu.capan spune:

  @gabriel: din pacate nu stiu 🙁

  @Nelu: Windows 7 va merge pana la 1 august. E probabil sa apara apoi mici tertipuri pentru a-l mai prelungi 30 de zile sau mai mult. Poate si crackuri.

 6. Alexandru spune:

  Salut! Imi place mult cum raspunzi la intrebari destul de complicate, domnule Radu. Dar am o problema, am Windows 7 Ultimate si am incercat chestia cu logonul, dar nu mi-a mers.
  Uite cum am facut… Am ales o imagine, m-am dus cum zice in windows/system32/oobe/ acolo mi-a aparut un sir de programe, printre care imaginea de logon basic, in fine, am creat fisierul info si back… in care am pus imaginea. Am dat logon dar n-a mers imaginea! Ce sa fac?

 7. Alexandru spune:

  A mers! Multumesc! Apropo Radu, am 13 ani!

  Gabriel, chestia cu ferestrele e simpla, ferestrele in 7, sunt transparente si au ce culoare doresti tu. Dar daca te deranjeaza, dai click dreapta/propertis. Aolo iti va aparea un sir de teme.Te duci la color window… sau cum îi zice,(ca eu am windowsul pe romana). Acolo ai mai multe culori, alege care iti place, si daca vrei fara transparenta, click (Off transparency) si dai (save).

 8. Alexandru spune:

  Ce vrei sa spui cu Windowsul? Ca se dezactiveaza sau ce? Explica te rog. Am 7, instalat, adica pierd Windowsul?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *