Google Chrome: noutăţi în beta


În aceste zile s-a vorbit intens în blogosferă despre Google Chrome, navigatorul pe care eu l-am adoptat de la lansare şi pe care îl folosesc şi acum ca navigator implicit. Mai mult, am mers pe varianta de “risc”, folosind beta-urile actualizate săptămânal, astfel că de exemplu de opţiunea fullscreen m-am bucurat de mai multe săptămâni. Mici îmbunătăţiri se aduc constant. De exemplu eu am trecut pe beta acum câteva luni motivat de autocompletările din formulare (pentru texte deja folosite), o facilitate care mie într-un anumit context – frecvent – mi-e foarte utilă. O altă noutate am sesizat-o însă abia în agitaţia acestor zile (cu lansarea blogului Chrome).

img

Concret e vorba de o facilitate ce aminteşte puţin de Windows 7, cu modalitatea acestuia de “lipire” a ferestrelor. Dacă în Google Chrome vreţi să puneţi două taburi unul lângă altul este foarte-foarte uşor. Trebuie tras doar un tab pe marginea dreaptă de exemplu a celuilalt, şi va apare o imagine mică ce sugerează taburile alăturate (vezi mai sus, în dreapta). Am încercat să surprind comportamentul într-un screencast, dar din păcate filmarea îmi pare a fi ieşit cam sacadată, scăpând esenţialul. Dar încercaţi totuşi să vedeţi. (Lipitul merge şi generic la marginile ecranului.)

Dacă doriţi să încercaţi şi Dvs Google Chrome 2 beta atunci descărcaţi-l de aici. După cum putem citi pe blogul GoogleOperatingSystem, noua versiune deschide tot mai mult calea spre extensii. Sunt sigur că mulţi aşteaptă să scrie suplimente pentru Chrome şi aproape aş paria că vor apare şi nişte mecanisme de “traducere” automată a extensiilor (suplimente) Firefox în extensii Chrome. Dar vom vedea la momentul cu pricina. Cert e că Chrome rămâne extrem de rapid. Şi pentru a-şi dovedi mai mult forţele, a apărut şi ChromeExperiments.com, un sit unde găsiţi tot felul de demonstraţii, mai mult de dragul demonstraţiei decât al practicităţii, un fel de odă pentru Chrome&JavaScript. Clipul de promovare îl vedeţi mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *