GMail Labs: embedding şi cancel/undo


Ultimele zile au adus dinspre “laboratoarele” GMail nişte facilităţi interesante. De exemplu acum două zile au lansat o posibilitate de inserare a unor materiale referite prin link în email. Un fel de embedding. Dacă (v-aţi activat facilităţile de la eprubeta verde şi dacă) primiţi într-un email un link pentru un material video de pe YouTube sau o fotografie de pe Picasa ori Flickr, atunci veţi putea să vedeţi materialul chiar din email (în cazul clipului video chiar să îl vizionaţi; pentru foto e un thumbnail cu informaţii suplimentare). Ideea este excelentă după mine, scutindu-te de un click suplimentar pentru a vedea respectivul material în situl de care ţine.

img

Ieri a fost lansată o altă facilitate interesantă: anularea trimiterii unui email. Câţi nu visăm la aşa ceva?! Lipseşte internetului – pe bune – o astfel de opţiune, de a trimite un email şi după cinci minute să te poţi răzgândi şi să îl ştergi din căsuţa de email a destinatarului. Nu, nu, GMail nu permite aşa ceva. Doar întârzie expediţia cu 5 secunde, în medie un timp suficient pentru a-ţi da seama că ai greşit destinatarul sau ai uitat să ataşezi ceva sau să notezi vreo idee. Dacă nu prinzi cancel-ul atunci măcar undo-ul.

image

Zoho – excelenta soluţie mai complexă decât Google!!! – s-a simţit puţin onfensat de vâlva creată de “noutatea” Google şi a amintit imediat ieri că oferă aşa ceva de mult, înainte de Google. Doar că abordarea diferă. Dacă folosiţi un cont de email Zoho atunci poate aţi sesizat la setări că apare o “cutie de ieşire”, Outbox, implicit dezactivată. O puteţi activa şi indica după câte minute să se facă expediţia. Astfel, când veţi apăsa click pe Send la un email el va poposi în Outbox câte minute aţi ales Dvs, abia ulterior făcându-se expediţia. Interesantă abordare! Probabil GMail va copia în Labs această facilitate 😉 .

img

Una peste alta, laboratoarele pentru GMail aduc facilităţi interesante. Eu folosesc mai multe, de la cele care mai schimbă prin design (punând panouri şi într-o bară în dreapta) până la cele legate de funcţionalitate (îmi place mult Send & Archive).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *