Ascultă YouTube cu Muziic


Am auzit prima oară de playerul Muziic săptămâna trecută. Mai multe bloguri – de limbă engleză, pe acelea le urmăresc în special – au scris despre el cu jumătate de gură. Pe de o parte programul era lăudat (şi e într-adevăr un player interesant, peste medie), pe de altă parte îi puneau deja cruce. De fapt nu direct, ci presupunând că o va face Google rapid. Iată că după o săptămână lucrurile nu par a fi mers pe varianta pesimistă, şi drept urmare vă prezint programul. Îi aparţine unui tânăr de 15 ani care vorbeşte despre “soluţia 100% gratuită şi legală” de ascultat muzică. În fapt însă programul lui încalcă termenii şi condiţiile YouTube. Dar ce face Muziic concret?

img

Capturile de mai sus spun destul de mult: e vorba de un player mai neobişnuit, diferenţa majoră faţă de cele “obişnuite” fiind că el “cântă” de pe YouTube. Folosind API-ul YouTube poţi căuta o anumită piesă şi asculta direct din program. Clipul apare implicit micuţ (vedeţi captura mare de sus), dar cu un click poate să apară mai mare, înlocuind lista pieselor. Simulând foarte bine un player “normal”, programul ne permite să creăm liste, să le salvăm şi reîncărcăm când dorim. Există playlist-uri şi pe situl programului, mai exact aici (ex: Kelly Clarkson), ce pot fi încărcate cu un click în Muziic. Ba player-ul are şi un mod minimalist de rulare (vedeţi mai jos). Trebuie să recunosc că tânărul de 15 ani s-a descurcat foarte bine!!!

img

Are viitor programul? O însemnare de pe blogul Muziic este teribil de optimistă. Vorbeşte despre cum “YouTube applauded Muziic co-founder David Nelson for coming up with the idea for Muziic, Greg Sandoval told the CNET Daily Podcast on Friday.” Există şi o continuare ce aduce ceva nori: “However, Muziic and Google are still working out the details for Muziic to better suit their service.” Ce concluzie putem trage? Se gândeşte oare Google “uau ce idee bună, de ce nu am avut-o noi?” Dacă da atunci văd două variante: Muziic va fi cumpărat sau Google îşi va lansa o versiune proprie mai bună. Varianta a treia, Muziic închis, are parcă mai puţine “şanse” să se materializeze.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Florin Grozea spune:

    Sunt multe site-uri care folosesc doar stream-ul de audio de la YouTube. E ilegal și este evident de ce Google le închide.

    Tot Imeem.com / MySpaceMusic / eOk.ro 🙂 rămân ca soluții legale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *