Pentru o mai bună vizionare pe YouTube


Probabil într-o săptămână consumăm de la câteva, cât numeri pe degete, până la zeci de clipuri YouTube. Cu cât vedeţi mai multe cu atât mai interesaţi aţi putea fi de următoarele soluţii ce vă permit să vedeţi clipurile fără toate elementele dimprejur, însemnând reclame, comentarii, descriere şi altele. Desigur, puteţi comuta pe full-screen, dar multe clipuri nu arată bine aşa… mărirea e forţată. YouTube s-a gândit la ceva: să întunece totul în jurul clipului. Nu e ceva nou (vezi GoogleOperatingSystem) dar e limitat la doar câteva clipuri (un exemplu).

img

Cum am putea face să avem această facilitate la orice clip de pe YouTube? LifeHacker recomanda pe la începutul anului folosirea, pentru fanii Firefox, a extensiei YouTube Cinema. O altă soluţie ar fi un script Greasemonkey intitulat YouTube Theater (inclus în extensia Better YouTube oferită chiar de LifeHacker). Dacă vreţi să exploraţi partea cu extensii/scripturi, atunci vedeţi articolul 20+ Greasemonkey Scripts for Improving Your YouTube Experience.

În fine, ceea ce doream eu să vă semnalez astăzi în mod special este situl Quietube.com. Dacă veţi intra pe el… fâssss. Ce este important acolo este bookmarkletul. Trageţi-l în bara de adrese şi când aveţi într-un tab încărcat un clip YouTube apăsaţi pe bookmarklet. Clipul va fi încărcat într-o pagină curată, doar cu câteva linkuri utile (gen schimbă background din alb în negru sau invers, ori generează tinyurl pentru clip). Mai multe detalii în clipul de prezentare de mai jos. Păcat că Readability nu include efectul de la Quietube.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *