Ce o fi şi cu această extensie?


Ştiu că unii nici nu afişează extensiile fişierelor în MS Explorer. De fapt aşa vine implicit Windows-ul. Dar din Tools, Folder Options, tabul View, putem debifa Hide extensions for known file types şi atunci ne va fi uşor să ştim care fişier de ce tip este. Dacă nu are o iconiţă specifică atunci înseamnă că sistemul de operare nu are asociată o aplicaţie. Acum probabil pentru majoritatea dintre noi o extensie precum MP3, JPG, DOC, XLS sau PDS ne sugerează de ce program avem nevoie… Pentru spiritele mai atehnice (dar cunoscătoare de limbă engleză) există programul OpenWith.

img

Programul şi situl! Pentru că vorbim aici de un dublu instrument. Dacă instalaţi programul atunci meniul contextual al unui fişier va avea o nouă opţiune: How do I open This? care vă va lansa o fereastră precum cea de mai sus-dreapta. În cazul extensiei PPS vedem că programul sugerează viewer-ul oficial Microsoft sau alternativa gratuită (inclusiv pentru editare) de la OpenOffice. Nu doar sugerează ci şi oferă linkul spre descărcare, ceea ce înseamnă că în câteva minute veţi putea folosi respectivul fişier. Unor începători acest program le-ar putea fi util. Pe de altă parte, cu internetul la îndemână puteţi să nu folosiţi programul navigând în schimb pe OpenWith.org şi căutând extensia eventual cu ajutorul motorului de căutare (sau a indexului alfabetic). Vedeţi mai jos sugestiile pentru MP3. Mda, cam neobişnuite. Nu mă aşteptam să găsesc Picasa ca player MP3 😉 ci eventual KMPlayer sau AIMP. În fine, important e că dacă aveţi o extensie “dubioasă”, precum .EIDI, .JTF sau .SKP (ca să dau câteva exemple necunoscute mie), puteţi să găsiţi un prim ajutor prin acest sit.

img

Poate OpenWith.org nu e cel mai bogat când vine vorba de indexarea extensiilor de fişiere. V-aş mai recomanda de aceea FILExt şi File-Extensions (dar şi această pagină).

image image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *