Rightload: FTP cu click dreapta


Am citit ieri un articol pe LifeHacker semnat de How-To Geek (nu de multă vreme adoptat în echipa LifeHacker) despre Rightload. Programul permite publicarea rapidă a unor fişiere din Explorer, din meniul contextual (click dreapta), direct într-un cont FTP. Desigur, majoritatea apelăm la clienţi FTP gen FileZilla, dar uneori, mai ales când în mod repetat publicăm anumite fişiere în anumite directoare (ex: un backup online, via FTP), o soluţie click dreapta poate fi foarte utilă. Rightload se adaugă în meniul contextual, permiţând adăugarea mai multor profile. Partea foarte interesantă este că programul nu se limitează la FTP clasic. Adică?

img

De la instalare programul poate fi folosit şi pentru a publica imagini pe… Flickr! Şi nu doar. Trebuie să folosiţi versiunea (încă) beta, 1.6, şi veţi vedea în pagina de download că există o serie de “pluginuri”. În fapt e vorba de fişiere XML ce includ configuraţii pentru diverse servicii (câteva mai cunoscute: Imageshack şi Rapidshare). Cei dornici de o provocare au aici detalii despre cum pot scrie singuri pluginuri pentru acest program.

img

Facilitatea primară, de publicare în conturi FTP proprii, mi-a amintit de un program pe care l-am folosit mulţi, mulţi ani: FTP Uploader de la TomaWeb. Pentru publicări generice foloseam AceFTP. Apoi acesta a devenit tot mai plin de reclame şi greoi şi am trecut pentru sarcini automate pe SitePublisher, iar pentru publicare generică pe FileZilla.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *