Se aude mai bine din… gât?


Căştile pentru telefoane mobile îi fac deja pe mulţi să arate cam stupid (sau nu sunt eu obişnuit). Cred că fiecare dintre noi am văzut pe câte unul vorbind singur, fie calm, fie certându-se, dar doar când am trecut pe lângă el ne-am luminat că nu are probleme mentale ci doar vorbeşte la telefon (cu telefonul în buzunar şi firele-n urechi). Ei bine, microfonul s-ar putea să se mute în curând pe gât! Nu se ştie cât va costa dispozitivul, dar se spune că ar asigura o capturare mai de calitate a cuvintelor spuse. Facilitatea dă cel mai mare randament în zone zgomotoase, unde un microfon tradiţional ar pierde din calitatea sonorului, pe când acesta, cică, ar prelua vibraţiile direct de pe gât la o calitate excelentă. Evident e făcut de japonezi 🙂 .

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. constantin dan spune:

  Bna ziua,
  E „tare” noutatea cu microfonul pe git: se folosesc cel putin inainte sau sigur din timpul celui de al doilea razboi mondial, iar astazi se folosesc in mod frecvent in locurile cu zgomot mare: statii de compresoare, hale de forjare, mecanici de avioane de la sol, port avioane, etc. Principiu acestui microfon este extrem de simplu: cel clasic este un difuzor mic, foarte mic, principiul de functionare este arhicunocut nu il voi mai explica acum. Principiul microfonului ce git care se numeste –LARINGOFON– este la rindul lui foarte simplu: o capsula ca forma si marime, cu o bomboana goala pe dinautru, este „taiata” in doua. In interior pe ambele jumatati se pune cite un electrod care evident comunica cu exteriorul, si inainte sa se inchida cele doua jumatati, se introduce inauntru praf de grafit. Principiul de functionare: cele doua capsule, caci se fac doua pentru un utilizator se aplica pe git cu ajutorul unei cureluse care se „stringe” in apropierea laringelui de unde evident si denumirea. Vibratiile din aer ajung la capsule dar nu au puterea sa „miste” grauntele de grafit din interior care la rindul lor modifica rezistenta dintre electrozi si astfel amplificatorul transforma aceste vibratii in sunete, pe cind vibratiile laringelui pot sa faca acest lucru.
  Simplu nu? Dar pina sa fie o noutate si sa fie inventate de japonezi, e cale lunga.

 2. cnet spune:

  Multumim mult de detalii. Partea mai ironica este insa inutila: nu scrie mai sus ca se prezinta 1) vreo noutate; si nici ca 2) ar fi inventie japoneza. Se vorbeste doar de un produs ce trece de la armata sau mediu industrial la uz casnic.

 3. constantin dan spune:

  Da, imi insusesc observatia, scuze!
  Cu consideratie C. Dan

 4. ALBU EMANOIL spune:

  Sunt interesat sa cumpar un astfel de laringofon. Sunt un tip care nu mai are corzi vocale. Ce este descris mai sus ar fi pentru mine o solutie de comunicare. Asadar cine poate sa-mi dea informatii in acest sens il rog sa o faca si ii multumesc anticipat.

 5. constantin dan spune:

  Am sa incerc!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *