jQuery: ImageSwitch


Cu jQuery poţi face tot felul de tranziţii minunate, dar când un plugin îţi scuteşte munca e mai bine, nu? 😉 Am stat ceva vreme şi am admirat pluginul ImageSwitch, urmând acum doar să găsesc proiectul unde să îl folosesc. Ce face el? Cel mai bine este să vedeţi urmând linkul anterior. Chiar de pe prima pagină există o serie de demonstraţii: daţi click (şi nu o dată, pentru că schimbarea nu se face între două imagini ci dintr-o serie) pe unul din efectele indicate sub imagine. Veţi vedea diverse tranziţii, unele limitându-se în spaţiul imaginii, altele ieşind în afară. Şi nu e totul! Vedeţi şi pagina de exemple, ce include cazuri suplimentare şi coduri demonstrative.

imagine

În paranteză fie spus, de câteva zile autorul şi-a făcut o schimbare de design şi exemplele nu par a mai merge aşa perfect. Problema nu ţine de plugin ci de integrarea actuală. Verificaţi local şi veţi vedea efectele în frumuseţea lor. Desigur, codul este dat pentru schimbarea între două imagini. Dacă este vorba de mai multe atunci (să zicem cinci) trebuie să aplicaţi un truc precum cel din prima pagină a scriptului:

[JSCRIPT]
var ind_img = 2;
$(document).ready(function(){
$(„id_click”).click(function(){
$(„.id_img”).ImageSwitch({Type:”ScrollIn”,
NewImage:”/cale/serie_img”+ind_img+”.jpg”,
Direction:”DownTop”,
EffectOriginal: false});
ind_img++;
if(ind_img>5) ind_img = 1;
});
});[/JSCRIPT]

Documentaţia completă o găsiţi aici. Dacă nu vă place acest plugin jQuery atunci încercaţi unul similar, despre care am scris acum doi ani dar merge tot bine: jqCyclePlugin.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *