TutsPlus: tutoriale din plin


Este mică şansa să nu fi auzit de acest sit (în fapt reţea de situri), dar dacă totuşi e aşa atunci faceţi cunoştinţă cu TutsPlus, un “depozit” de tutoriale şi de resurse pentru webmasteri şi de diverse orientări. Aceste orientări sunt reflectate prin secţiunile diferite, fiecare acţionând ca un sit independent (dar folosind un subdomeniu). Avem astfel: Psdtuts – Photoshop & Graphics; Nettuts – Web Design & Development; Vectortuts – Vectors & Illustration; Audiotuts – Music & Sound; Aetuts – AfterEffects & Motion. Iar de astăzi s-a adăugat şi Flashtuts, care este evident dedicat flash-ului.

imagine

De-a lungul timpului evident că unele dintre recomandările noastre au fost şi din această reţea de situri. Dacă nu aţi stat vreodată să îl studiaţi mai atent atunci aş vrea să vă evidenţiez câteva aspecte. Cu acest sit puteţi face bani, dar şi să vă consumaţi bani. Cum aşa? Dacă stăpâniţi engleza şi aveţi un subiect bun, un articol publicat pe acest sit se plăteşte cu 150usd. Dacă sunteţi doar consumator, atunci puteţi să vă abonaţi pentru 9 dolari pe lună ca să aveţi acces la anumite materiale destinate acestui club select (abonamentul este pentru toată reţeaua TutsPlus, nu doar pentru o temă).

Să fie clar: fiecare subsit TutsPlus este gratuit. Puteţi citi sute de tutoriale foarte interesante, pe temele deja amintite. Cei care plătesc au acces la diverse resurse însă (ex: un tutorial vorbeşte despre cum să faci în Photoshop nu ştiu ce efect; membrii primesc şi fişierul PSD ca să studieze singuri cele explicate). Există în plus şi unele materiale doar pentru cei din casă, dar cum nu am acest statut nu vă pot spune cât de mare e pierderea pentru membrii obişnuiţi. Oricum, scopul meu nu era de a evidenţia abonamentele lor ci mai mult “filosofia” destul de neobişnuită pentru un sit de tutoriale. Alegeţi domeniul care vă interesează şi abonaţi-vă via RSS – nu veţi regreta.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *