Imagini la orice mărime cu Picture Resizer


De obicei când lucrez regulat cu şi pe imagini nu recurg la aplicaţii online, ci mă bazez pe programele prezentate pe CNet.ro ca PhotoFiltre, FastStone Image Viewer sau cam2pc (toate în variantele portabile). Cel mai adesea folosesc funcţia de redimensionare (mai ales pe cea în serie, batch, la descărcarea şi pentru editarea ulterioară a unor fotografii personale), pentru care după părerea mea până nu cu mult timp înainte se recomanda ca fiind cel mai bun şi mai rapid mijloc cam2pc. Însă în ultimele săptămâni m-a fermecat un mic program executabil, pe atât de simplu de folosit pe atât de eficient.

imagine

Picture Resizer urmăreşte un singur scop şi anume: redimensionarea în serie a unor imagini. Atât şi nimic mai mult! Programul se remarcă printr-un mod de folosire deosebit de intuitiv. După descărcarea executabilului PhotoResize400.exe (doar 299 kb) pe calculatorul dvs., să zicem direct pe desktop, alegeţi o imagine şi o trageţi cu mouse-ul pe executabil (drag and drop). Daţi un Enter şi deja veţi vedea o nouă imagine cu terminaţia -400 în directorul cu imaginea iniţială. Probabil aţi sesizat deja trei puncte de referinţă: Programul nu are nevoie de instalare, este utilizabil nemijlocit după descărcare, terminaţia din cifre reprezintă dimensiunea finală pentru imaginile asupra cărora doriţi să aplicaţi funcţia de redimensionare iar locul de memorare este în mod automat acelaşi cu imaginea iniţială. Iar acum efectul „Aha!” sau „Wow!”: Cu click dreapta mouse puteţi redenumi executabilul în funcţie de nevoile dvs.

Sunt suportate o mulţime de funcţii, se pot seta diverşi parametrii numai indicând prin redenumirea executabilului terminaţiile potrivite. Astfel puteţi indica înălţimea sau/şi lărgimea imaginii, se poate schimba locul de memorare, se pot seta parametrii diferiţi pentru un număr anume de imagini etc. Şi totul numai prin simpla adăugare de sufixe la denumirea programului! O mulţime de exemple în acest sens sunt oferite pe pagina principală a programului sau aici. Eu cel mai adesea folosesc comanda PhotoResize1024M, deci mărimea stabilită la 1024 pixeli iar cu M sunt copiate şi informaţiile EXIF în noua imagine.

Autorii Picture Resizer ne mai propun şi alte două programe (de data aceasta însă cu kit de instalare) pentru lucrul cu/pe imagini şi anume: RealWorld Photos (permite funcţii de retuşare) şi RealWorld Paint.COM (un editor de imagini suportând şi lucrul pe layere).

Ca o alternativă la Picture Resizer mai amintesc Tinypic, la fel de simplu şi eficient în utilizare, însă doar după o instalare prealabilă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. george s. spune:

    Splendid, multumesc!
    Geo


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *