Radio nonstop cu RadioSure


La mulţimea de posturi radio disponibile online eu întotdeauna am avut respectiv mai am mari greutăţi în a alege un post de radio pe care să îl ascult vreme mai îndelungată. Iar cu programele de ascultat radio online cam la fel îmi merge. După ce am folosit pe rând Screamer Radio şi Icy Radio acum am ajuns la RadioSure, un program nou, intrat pe piaţă în toamna anului trecut şi dezvoltat de atunci continuu. O prezentare pe scurt ar suna aşa: portabil, mic, simplu! Deci la prima vedere cu nimic deosebit faţă de celelalte programe amintite mai sus. Şi totuşi mi-a reţinut atenţia şi sper să vă motivez şi pe dvs. spre o privire mai atentă spre RadioSure.

imagine

Dacă vizitaţi pagina autorului şi descărcaţi programul (de la meniul Download) veţi observa că programul suportă mai multe limbi, între care şi limba romană. Un punct în plus. La pornire programul se afişează într-o fereastră foarte „normală”, aici trebuie să îi acordăm un punct în minus, interfaţa este absolut ştearsă şi vizual demodată. Însă se lucrează la ea, pe site este prezentată deja o captură ce pare a-i da ceva mai multă culoare. Deci să nu fim cârcotaşi şi să trecem acest lucru cu vederea. La o adică vrem să ascultăm radio. Şi pentru aceasta trebuie să căutăm posturile de radio favorite, iar această funcţie este absolut remarcabil rezolvată de către dezvoltatorii RadioSure: ajunge să scrieţi o literă şi instantaneu sunt afişate posturile de radio care conţin aceea literă; desigur cu fiecare literă în plus limitaţi căutarea. Multe puncte în plus pentru această facilitate. Dacă introduceţi un post de radio, un gen muzical sau un nume de ţară, programul va găsi şi filtra din baza sa de date cuprinzând peste 12.000 (!!!) de posturi audio ceea ce dvs. căutaţi şi doriţi a asculta.

Sunt suportate şi redate formatele audio uzuale ca MP3, WMA, OGG VORBIS, AAC ş.a. Schimbarea posturilor se face printr-un efect special, lin, nu brusc. Nu poate lipsi funcţia de înregistrare, care este deja standard la astfel de programe. RadioSure se laudă cu posibilitatea înregistrării simultane de pe mai multe staţii de radio, dar personal nu am testat această facilitate. Lista de opţiuni este lungă, foarte variată şi mai ales uşor de înţeles în limba română, vezi captura. Programul inspiră încredere şi tentaţia este mare de a-l folosi pentru un timp ceva mai îndelungat decât planificat :).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (11 evaluări, media: 4,45 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. aerosoul spune:

  Simpatic, dar cred ca tot la Screamer raman…

 2. Alex spune:

  Multumesc!
  Imi este de mare folos.
  E super.

 3. jürgen.toth spune:

  Foarte promiţător pare a fi Tapin Radio, tot portabil şi accesibil de aici: http://tapinradio.com/wp/?page_id=8

 4. filip spune:

  Il folosesc de ceva vreme… Este foarte bun si practic. Ii mai bun decat cele prezentate. Il recomand. Am uploadat si eu posturi de radio in programul asta.

 5. johnnyx spune:

  Screamer Radio mi se pare mult mai bun!
  In plus are si varianta portabila, consuma chiar mai putine resurse, iar posturile radio inexistente pot fi adaugate manual (in favorite!) 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *