Windows Vista şi Windows 7: în ce ordine?


Nu ştiu câţi au fost / sunt românii curioşi să vadă Windows 7. După agitaţia din ianuarie discuţiile despre Windows 7 mai cunosc din când în când vârfuri, dar mai mult ca speculaţii. Se pare că RC-ul (Release Candidate) circulă deja pe torrente (build 7068) dar oficial va veni doar în mai. Vestea bună este că – suntem în zona zvonurilor, nu uitaţi – RC-ul ar urma să fie funcţional până în iunie 2010! Cu alte cuvinte un sistem de operare neaşteptat de solid gratuit timp de un an şi jumătate (nu pentru începători, desigur, pentru că nu vorbim de un produs final). Eu l-am instalat deja de 3 ori pe diverse sisteme, de fiecare dată fără probleme şi mergând surprinzător de plăcut.

imagine

Revenind la curioşii “testatori”. Dacă folosiţi Vista şi aţi adăugat Windows 7 atunci la bootare aveţi mai întâi Windows 7 şi apoi Windows Vista. Neplăcut. Dar uşor remediabil. În caz că cineva nu ştia cum iată paşii: 1) pornim din Control Panel, System and Maintenance pentru a ajunge la System; 2) de aici selectăm Advanced system settings; 3) în tabul Advanced dăm click pe ultimul Settings; 4) în fine, vom avea o listă cu sistemele de operare curente şi alegem cel care vrem să fie primul. Sub listă – în captura de mai sus nu se vede – apare şi timpii puşi la dispoziţie pentru a alege SO. Implicit e 30 de secunde. Cam mult, nu? Reduceţi la cât doriţi Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Ionel spune:

  Ok, e util articolul pentru utilizatorii VISTA, dar eu folosesc Xp, la mine ce fac?
  Exista vreo solutie?

 2. Cristi spune:

  Eu am trecut la Windows Vista Ultimate 32bit in urma cu 4 luni de zile, imi merge neasteptat de bine. As vrea sa-mi pun Windows 7 numai pt a-l testa, dar nu stiu daca merita efortul. Ma mai gandesc.

 3. Cristi spune:

  Fratilor, eu nu stiu ce tot au oamenii cu Windows Vista. La mine merge perfect si Vista si Windows 7. Unii spun ca Vista e de tot… sa nu zic ce, si ca Windows 7 e mai bun. Nu cred ca asa e, ptr ca Win 7 suge mai mult din RAM, dar Vista nu. Probabil ca „unii” au probleme din cauza calculatorului, nu este „construit” ptr cerintele celor 2 sisteme de operare. Pana nu am avansat de la un Pentium 4 simplu pana la un Intel Core Duo si 2Gb Ram DDR2 nu mi-am dat seama ce inseamna Vista si Win7. Diferenta de la XP SP2 sa zicem si un Vista e cam in felul urmator: Win95 vs WinXP. Eu zic sa va schimbati sistemul desktop sau laptop p unul mai bun. Bafta.

 4. geaky spune:

  Is total de acord cu Cristi. VISTA pentru mine inseamna tot. Win 7 ramane pe experiment… Xp (Demodat)
  Inca o data Vista…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *