Creează playlist-uri video cu Embedr


Nu pot spune despre mine că aş fi un pasionat al clipurilor video sau că le-aş urmări prea des, din contră, trebuie să recunosc că mai degrabă citesc descrierile text ale unor aplicaţii decât să le urmăresc clipurile de prezentare (care sunt foarte la modă şi unii dintre cei interesaţi chiar folositoare, le văd meritele). Însă am dat acum de un serviciu care mi-a schimbat părerea şi chiar m-a făcut ca în ultimele două săptămâni să urmăresc multe clipuri video. Şi asta fără să-mi pierd timpul navigând pe mulţimea de site-uri de hosting video disponibile, ci folosind o singură aplicaţie.

image

Embedr.com este un serviciu gratuit care oferă oferă posibilitea creării de playlist-uri constând din clipuri video. Probabil veţi zice că şi YouTube oferă mai nou această funcţie. Însă Embedr.com merge mai departe: aici veţi putea filtra conţinutul video de pe mai multe site-uri care găzduiesc clipuri video. Suportate sunt până acum YouTube, Google Video, MySpace Video, Veoh, Vimeo, Dailymotion, DivShare, Metacafe, TeacherTube, Atom Films, Blip.TV, Bragster, College Humor. Deci dacă de exemplu sunteţi un fan al lui Pierce Brosnan iar filmuleţe cu/despre el sunt disponibile pe mai multe site-uri video, cu Embedr le puteţi reuni într-un singur playlist pe care îl puteţi împărtăşi apoi prietenilor/cunoscuţilor dvs. sau introduce printr-un cod embed în site-ul dvs. Şi mai practică este soluţia dacă de exemplu doriţi să prezentaţi unele materiale gen How-To, acum le puteţi reuni şi prezenta într-o singură fereastră (vezi exemplul de la finalul materialului despre What is RSS?).

Dacă doriţi să creaţi un playlist propriu nu este nevoie de înregistrate pe site (însă dacă doriţi să reveniţi şi să îl completaţi respectiv prelucra atunci veţi avea nevoie de un cont gratuit, necesare sunt un nume de utilizator, o adresă de mail validă pentru notificare şi o parolă). La meniul build a playlist sunt puse la dispoziţie două tipuri de playlist-uri: cu Standard Playlist creaţi o listă prin adăugarea a până la 100 de linkuri url asociate clipurilor video favorite sau potrivite temei dvs., cu Smart Playlist creaţi o listă doar prin indicarea unei categorii, unui tag sau al unui autor, iar clipurile video (limita maximă este de 50 de clipuri) sunt preluate automat, ele se schimbă automat pe parcurs, după cum se potrivesc cerinţelor indicate. În ambele cazuri puteţi stabili un nume pentru playlist, o descriere mai detaliată, taguri (etichete) potrivite şi la fel de important ordinea afişării.

Aplicaţia permite şi căi de interacţiune între utilizatori, de exemplu listele se pot comenta sau se pot acorda puncte de rating. Pentru cei care doresc doar să vizioneze diferitele liste deja create, la meniul explore playlists ele sunt grupate după data de realizare (cele mai recente), după popularitate (cele mai vizionat) şi după rating (se vor a fi cele mai de calitate).

De reţinut ar fi mai şi oferta realizatorilor constând dintr-un plugin WordPress, care permite afişarea unei liste favorite cu ajutorul unui shortcode în paginile/articolele unui site realizat cu WP.

image

La final mai multe clip-uri care ne explică ce este feed-ul RSS reunite într-un playlist creat cu Embedr.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. radu.capan spune:

    Foarte interesant. Multumim de recomandare.

  2. costy spune:

    Trecind peste cuvintele de apreciere {lauda este pentru cei prosti sau cei saraci cu duhul} la adresa profesionistilor ce lucreaza la acest portal, va rog a ma indruma intr-o privintza. Pe site-ul ce-l construiesc as vrea sa pun citeva clipuri video de pe YOUTUBE. Probabil ca ce-i publicat mai sus [Creează playlist-uri video cu Embedr] m-ar ajuta dar din pacate nu ma pot inscrie. Nu ma primeste. O fi blocata Europa de Est!?
    Pun imaginea thumbnail. Declar la type of link `Another web site` si URL – ul YOUTUBE dar cind deschid acel thumbnail imi apare intreaga pagina din YOUTUBE. As vrea sa-mi apara numai clipul video ca atunci cind bag HTML-ul din`embed`. Sper ca ati inteles nelamurirea mea si nu va deranjeaza prea mult. Cu stima, Costy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *