EASEUS Partition Master Home Edition


Pe la mijlocul lunii ianuarie vorbeam despre Partiţionarea harddisk-ului. Spuneam atunci că există alternative la Partition Magic, scumpul program Symantec. Personal am folosit Partition Magic de fiecare dată când a trebuit să împart un HDD în unităţi, dar recent, în faţa acestei sarcini, mi-am zis să îi dau o şansă programului amintit în articolul tocmai citat: EASEUS Partition Master Home Edition. Aşa că, deşi l-am pomenit odată, revin pentru că acum vă pot spune din proprie experienţă: merge şi e minunat! Desigur, o astfel de afirmaţie ar fi mai credibilă după zeci de repartiţionări, dar dacă ţinem cont de numărul de descărcări şi de recenzi… e de bine.

imagine 

Având experienţa Partition Magic nu am avut nevoie de obişnuire cu acest program. Luaţi o partiţie maaare şi daţi click dreapta pe ea. Alegeţi Resize/Move. Trageţi capătul ei din dreapta până când ajungeţi la dimensiunea dorită. Click pe OK. Va apărea o nouă partiţie… pardon, spaţiu pentru o nouă partiţie, notat cu Unallocated. Click dreapta acolo şi alegeţi Create. Puteţi da un nume, alege o literă… Apoi click pe OK. Ş.a.m.d. Atenţie: aceasta este însă doar etapa de pregătire. Stabiliţi noua configuraţie a HDD-ului Dvs, după care click pe Apply în coloana albastră din stânga. Înainte salvaţi şi închideţi orice alt program. Partiţionarea efectivă nu se va face din Windows. Sistemul de operare va fi repornit şi veţi putea vedea progresul în partiţionare. Ia ceva timp şi după o vreme Windows-ul reporneşte. Lansaţi Explorerul pentru a vedea ceea ce doreaţi: harddiskul este partiţionat! Bravo EASEUS Partition Manager! Versiunea Home este perfectă pentru nevoile descrise mai sus. Mă bucur să mai notez încă un program comercial de care nu mai am nevoie, existând o versiune gratuită la fel de bună.

PS: Eu am lucrat cu versiunea 3.0.2 iar în aceste zile a apărut versiunea 3.5. Fără schimbări majore însă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. paulierco spune:

  Merge si pe Vista?

 2. radu.capan spune:

  Da (captura de mai sus este din Vista). Duminică l-am folosit pentru partiţionare în Vista.

 3. alexxandru spune:

  L-am folosit ca sa-mi partitionez un nou HDD de 500GB! Desi formatarea a decurs ok, nu reuseam sa instalez windows-ul pe hdd-ul respectiv pentru ca nu mi-l vedea ! L-am repartitionat cu Partition Magic si a mers!

 4. totedati spune:

  Hmmmm… pare atât de ciudat pentru mine, după vreo 3 ani de cură 100% Linux… Am şi uitat că există programe de genul ăsta care se vând pe bani în condiţiile în care există programe free ca gparted … parcă au şi versiuni de Windows…
  So, în minte îmi stăruie o singură întrebare: de ce? De ce ai nevoie de aşa ceva când există alternative GNU free excelente care fac exact ce face programul ăla, chiar mai mult decât atât!
  Adică în afară de ntfs şi fat32 programul recunoaşte şi alte tipuri de partiţii? de sisteme de fişiere? de ext2, ext3, ext4 fs? reiser? xfs? etc?
  Citez: „Partiţionarea efectivă nu se va face din Windows. Sistemul de operare va fi repornit şi veţi putea vedea progresul în partiţionare.”
  Olala! Ce progres uimitor… şi compar asta cu cât de uşor se partiţionează în linux dintr-un linux distro live cd/dvd/usbstick cum vrea muşchii tăi… FĂRĂ NICI UN REBOOT AIUREA!
  Si pentru asta MAI DAI ŞI BANI! păi atunci îmi ridic pălăria de pinguin în faţa dezvoltatorilor acestui program, în condiţiile în care există alternative free perfect funcţionale, dacă mai au şi vânzări ale programului înseamnă să nu poate fi decât un program mai bun! Altă explicaţie nu există!

 5. sorin spune:

  Dăştept mai trăbuie să fie şi Linuxu’ cela, că tare mai lăudat este…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *