Digsby: pentru mesagerie instant şi nu numai


Probabil unii folosiţi de mult timp Digsby, un program în principiu de IM (instant messaging). Pentru cei care nu cunosc acest program un motiv suplimentar ar putea fi faptul că a apărut o variantă portabilă ce nu vă “murdăreşte” deci regiştrii, nu cere instalare şi dezinstalare (e doar o “despachetare” dintr-un exe). Pagina versiunii portabile e în germană dar aveţi aici un link direct pentru programul în limba engleză. Îl despachetaţi, lansaţi, va fi nevoie de un cont pe Digsby şi apoi e gata de lansat. Evident, puteţi urma şi primul link, descărcând kitul “oficial” şi instalând programul. Oricum, veţi ajunge în acelaşi punct: programul lansat, aşteptând conturile Dvs… Care?

imagine

Păi în primul rând cele de mesagerie instant: AIM, MSN, Yahoo, Google Talk, ICQ, Jabber, Facebook Chat. Doar că programul nu se opreşte aici şi trebuie să recunosc că am rămas plăcut impresionat. Observaţi fereastra de mai sus, Digsby Preferences. Partea cea mai mare este ocupată de IM Accounts, dar mai jos vine şi Email Accounts şi Social Networks. Da, dacă aveţi adrese de email cu suport POP3 sau IMAP atunci acest program vă notifică – cu eleganţă – atunci când primiţi emailuri. Şi nu e tot: vă ajută şi în reţelele sociale: Facebook, MySpace, Twitter şi LinkedIn pentru moment (în principal cu notificări despre noutăţi). Nu e super?

Şi nu e totul! Sunt tot felul de lucruri mici care te fac să îndrăgeşti acest program. Acum vreo săptămână citeam articolul 5 Reasons Digsby’s A Must-Have IM Client şi m-a convins că merită testat. Iată un lucru ce mi-a plăcut: eşti notificat când cineva ţi-a scris ceva pe IM – normal, banal, dar după cum puteţi vedea mai jos, poţi răspunde chiar din “balonul” de notificare. Ştiţi ce înseamnă aceasta? Timp câştigat. Dacă eşti prompt poţi răspunde imediat, purta discuţii chiar, direct din acest “balon” de notificare. Un lucru mic dar care salvează timp.

imagine

Un alt exemplu de facilitate interesantă: după cum vedeţi mai jos, pot să redactez emailuri chiar din Digsby. Nu mai trebuie să merg în navigator. Dacă cineva nu este online (dar şi dacă este) pot să îi pun în scris câteva gânduri. Şi ştiţi ce? Pot scrie de fapt oricui un email doar alegând din listă (săgeata în jos) opţiunea Add… Şi aş mai putea spune şi alte lucruri mici dar utile (mi-a plăcut cu câtă uşurinţă, trăgând cu mouse-ul, îmi pot pune pe grupuri prietenii, chiar din reţele IM diferite; mi-a plăcut că nu constrânge la sortare alfabetică, astfel că în “vârf” îi pot pune pe cei cu care vorbesc mai des; ş.a.). M-am uitat şi la câtă memorie foloseşte: 30-40MB. Mi se pare acceptabil. Chiar pare un program câştigător. Îl folosiţi? Aveţi ceva opinii despre Digsby?

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. Adrian spune:

  L-am folosit… nu-mi place pt ca papa mult ram si merge cam greut pc-ul cu el… mai ales daca intru pe toate 6 conturile mele (2 pe yahoo,2 pe gmail,2 pe msn) mai degraba prefer pidgin (portabil pe care chiar il folosesc zi de zi) e super bestial, customizabil, ii poti adauga cate pluginuri vrei. Mi se pare mai simplist, mai clasic, mai dragut… Digsby e prea blin bling… nu stiu…

 2. aerosoul spune:

  Si mie imi place mai mult Pidgin… 🙂

 3. andrei spune:

  Eu folosesc Digsby de curand si mi se pare grozav.

  @Adrian: cand l-ai folosit? Am citit si eu ca versiunea Beta avea probleme de memorie. Dar la mine consuma cam 35 MB ceea ce nu ma deranjeaza. L-am pus totusi sa nu updateze mailul si retelele sociale decat la 30 de minute.

 4. jürgen.toth spune:

  Pentru Digsby este disponibil si un plugin WordPress.

 5. George spune:

  Intrebare… cum ii setez poza la avatar pe fiecare cont in parte, pe care le am pe Yahoo? Multumesc!

 6. rosca petrica spune:

  Imi place programul, e super… dar nu reusesc sa folosesc camera cind vorbesc cu cineva. Ma puteti ajuta? Multumesc anticipat.

 7. Dulceata spune:

  Trebuie neaparat sa-l testez si eu, mi se pare de viitor!

 8. Patric spune:

  Va rog spuneti-mi cu pun poza la avatar??? Ca nu reusesc. Multumesc.

 9. Scumpica spune:

  Imi puteti spune si mie cand vorbesc de ce mi se salveaza toate conversatile si daca se poate sterge de la chat log ceva de genu. Please spuneti-mi ca ma chinui si numai nu pot sa sterg. L-am dezistalat si l-am instalat iar si tot acelasi lucru. Va multumesc!

 10. cipal spune:

  @ Scumpica – din cate stiu isi face un folder in My documents/Digsby logs. Trebuie sa stergi fisierele de acolo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *