GiniPic: pentru căutat imagini


Am citit ieri pe CybernetNews despre un program prezentat anterior de Lifehacker. Ei, mai bine mai târziu decât niciodată: l-am testat şi eu şi din încântare ajung la articol. GiniPic e un program care la început ar putea să vă sperie dat fiind că foloseşte .NET Framework 3.5 SP1. Pentru cine îl are (un Vista la zi de exemplu) nu e o problemă; pentru ceilalţi ar putea fi ceva mai mult de instalat (dar se ocupă programul GiniPic). Practic eu după câteva secunde aveam deja programul lansat. Nu foarte inspirat, el se “agaţă” (dock) de o margine a ecranului. Click pe săgetuţa în jos (cerculeţele din dreapta-sus) şi alegeţi Float. Se va comporta atunci ca o aplicaţie obişnuită.

imagine

Aveţi un câmp text ce aşteaptă să introduceţi căutarea. Scrieţi, daţi enter şi… voila. Aveţi câteva zeci de rezultate şi desigur puteţi naviga spre altele. Un click pe o imagine vă va afişa deasupra o mică fereastră cu detalii despre imaginea aleasă. Acolo aveţi tot felul de instrumente la îndemână: dublu click pe imaginea de previzualizare şi se va deschide în editorul de imagini; click pe plic pentru a trimite imaginea prin email cuiva, sau click pe săgeata de lângă plic pentru opţiuni sociale; următoarea iconiţă este pentru copierea în clipboard; aţi găsit o imagine şi doriţi să o puneţi ca tapet? apelaţi la următoarea iconiţă; în fine, o puteţi salva sau adăuga la favorite (de fapt puteţi pune şi taguri – dacă frunzăriţi frecvent imagini puteţi astfel crea colecţii şi regăsi cu uşurinţă o imagine după tag/etichetă). După cum vedeţi mai jos, este indicată şi sursa imaginii.

imagine

Apropo de sursă, vedeţi mai jos sursele disponibile, pe care le puteţi aranja după bunul plac, eliminându-le pe cele pe care nu le doriţi şi reordonându-le pe celelalte. Una peste alta programul e tare simpatic şi salvator de timp pentru cei care caută frecvent imagini (pentru reviste, pentru situri, pentru cine ştie ce scopuri). Ca întotdeauna, fiţi atenţi la drepturile de autor ale imaginilor: nu tot ce e pe net e automat şi liber de drepturi. Să sperăm că în versiunile următoare vor apărea şi noi facilităţi (gen filtrare după culoare, dimensiune, tip fişier, licenţă…).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *