Sharing pe mici texte


Am devenit atât de comod încât dacă vreau să transmit un text foarte rapid cuiva şi e prea lung pentru IM (mesagerie instant), prefer să apelez la o webaplicaţie pentru text-sharing decât să compun un email. Am să vă prezint două situri pe care le-am găsit recent şi pe care le găsesc foarte utile, dar cum mă învecinez cu un subiect recent începem cu o semi-abatere. Vă amintiţi de FriendPaste? E un sit ce permite să faci paste la un text, fie el text simplu sau cod. Dacă e cod poţi opta pentru ce tip (limbaj) şi “discuta” despre el cu un prieten, salvându-se istoria modificărilor. Similar, destul de similar, este Pastie.org, ilustrat în captura de mai jos.

imagine

Dar FriendPaste şi Pastie, deşi generice, sunt mai atractive pentru cei ce scriu cod. Pentru text simplu aş face alte recomandări. Pe de o parte e banalul, foarte banalul sit shortText.com, care are o căsuţă textarea unde faci paste la un text şi bifezi una alta (comentarii, privat…), trebuind să te menţii în limita a 30.000 de caractere (ca să vă faceţi o idee, paragraful prim din acest articol are 634 caractere). Ceva mai arătos este TinyPaste.com, cu un editor mai sofisticat, admiţând şi legături, imagini, materiale video… Astfel de situri sunt utile pentru a schimba foarte rapid un text cu un prieten, dar şi pentru cei care tweetuiesc şi care doresc să comunice ceva mai lung, peste limita de 140 de caractere. A, să nu uit! Cele două situri tocmai prezentate oferă ambele pluginuri Firefox pentru o utilizare mai uşoară, şi oferă şi un API celor care doresc să le fructifice mai tehnic.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 2,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. aerosoul spune:

    M-am confruntat si eu cu problema trimiterii unui text prea mare… dar nu m-am gandit ca ar putea exista astfel de servicii. Pentru mine sunt utile…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *