GoView: altă soluţie pentru screencast-uri


Era o vreme când Camtasia era mare şi tare, scump şi dorit. Nu spun că nu îşi păstrează şi astăzi valoarea, dar aceasta pentru cei care chiar au nevoie de instrumente profesioniste. Pentru utilizatorii de rând sunt atâtea soluţii gratuite online! Este un exemplu în care webaplicaţia înlocuieşte cu succes aplicaţia desktop. Personal apreciez foarte-foarte mult ScreenToaster, pe care îl şi folosesc des. O alternativă este GoView, care are câteva plusuri şi câteva minusuri. Pentru a-l folosi trebuie să vă deschideţi un cont (minus, dar e gratuit şi procesul e rapid). Apoi trebuie să instalaţi un mic program (minus). După care puteţi înregistra (doar fullscreen – alt minus).

imagine

Înregistrarea înseamnă de fapt o suită de capturi (screenshot-uri) care sunt trimise imediat ce sunt făcute serverului GoView. Astfel, în timp ce înregistrezi înregistrarea se depozitează pe server. La final înregistrarea este deja publicată, aşteptând doar nişte explicaţii (un titlu, o descriere). Şi care e partea cu plus? GoView surprinde cu un editor (flash, evident) pentru materialul înregistrat. Nu este un editor a la Camtasia de la TechSmith, dar oricum poţi decupa o parte din clip (util! foarte util!) sau introduce un fel de pagini care să separe “capitole” în screencast. Sper sincer ca ideea să fie importată de ScreenToaster 🙂 . Unde mai eşuează GoView? La final clipul nu poate fi inserat (embed) în propria pagină, doar referit ca link. Puteţi vedea aici o mostră inutilă de înregistrare. Să sperăm că în timp unele minusuri vor dispare. La urma urmelor vorbim de un serviciu relativ nou.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Screencasturi rapide si simple se pot realiza in Firefox cu ajutorul unei extensii, Capture Fox: https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/8090


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *