AutoCorect a ajuns la 3.0


Acum aproape un an am scris prima oară despre AutoCorect, iar în decembrie anunţam primul beta al versiunii 3.0. Vă invit să revedeţi acel articol unde am evidenţiat câteva dintre multele schimbări. Practic programul a devenit odată mult-mult-mult mai util şi acum cei care din principiu nu folosesc produse beta pot să testeze acum versiunea 3, fiind cea finală. Dacă primul beta mie cel puţin nu mi-a funcţionat sub Vista, în acest moment nu mai am nici o problemă, după cum arată şi captura de mai jos. AutoCorect a intrat în lista programelor mele favorite. Nu îl folosesc prea des, dar şi când o fac îmi salvează minute de “pigulit” diacritice.

imagine

Dacă aţi folosit deja beta-urile şi vă întrebaţi versiunea finală, lansată ieri, ce noutăţi a adus, atunci parcurgeţi următoarea listă:

 • Opţiuni suplimentare la diacritice:
 • "Acronime" – se pot corecta acronimele sau nu, lista de acronime se poate actualiza de către utilizator;
 • Se poate specifica la aplicarea diacriticelor să se pună accentul pe verbe la prezent;
 • Omografe româno-străine;
 • Update la dicţionarul DEX;
 • Update la dicţionarele de cuvinte şi expresii;
 • Adăugarea unor dicţionare suplimentare care măresc procentul de corecţie;
 • Cod optimizat;
 • Mici probleme rezolvate.

În fine, să mai amintim că AutoCorect – program ce poate fi descărcat de aici – are nu doar variante cu kit şi fără kit de instalare, dar şi variante cu â şi cu sunt, precum şi cu î şi cu sînt. Nu cred că le-a fost uşor autorilor să introducă aceste variaţii (“botezate” varianta contemporană şi varianta clasică) dar astfel publicul programului e mai mare. Încă o dată felicitări programatorilor şi să sperăm că eforturile lor îşi vor primi răsplata.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Raimi spune:

  Tocmai am incercat versiunea beta saptmana trecuta si am fost nevoit sa-l dezinstalez deoarece semnele diacticelor nu erau ok. Asta se intampla pe un computer pe care ruleaza Win. XP. Am revenit la versiunea 2.3. Poate ca in versiunea finala s-a remediat si acest aspect.

 2. Daniel spune:

  Iti recomand sa iei legatura cu noi pentru a verifica si remedia posibila problema expusa de tine.

 3. anton44 spune:

  Deja a ajuns la varianta 3.2 finala si zic eu merge super. Are o problema: se asociaza cu toate fisierele text sau subtitrari in locul Notepad. Chiar daca refac asocierea cu Notepad toate fisierele text, raman cu Iconul Autocorect.
  Poate nu ma pricep eu, ma poate lumina cineva? Multzumiri.

 4. Daniel spune:

  Te duci in configurarea programului si debifezi asocierea fisierelor.

  Succese.

 5. anton44 spune:

  Multzam.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *