Rasterbator: faci singur postere


Dacă aveţi o imagine care vă place la nebunie şi aţi dori să o faceţi poster, pentru a o pune undeva în casa/camera Dvs, atunci aveţi nevoie de Rasterbator. Acest program nu are nevoie de instalare şi de la lansare veţi putea să optaţi pentru limba română. Urmează apoi câţiva paşi până la posterul Dvs. În primul alegeţi imaginea (nu trebuie să fie o rezoluţie uriaşă); în al doilea dimensiunii colii (de regulă A4 dar poate aveţi o altă unitate favorită pentru poster); mai apoi, conform capturii de mai jos, indicaţi numărul de coli de folosit pe lăţime sau înălţime (vi se va face rapid un calcul al numărului de coli necesare şi al dimensiunii rezultate).

imagine

În pasul 4 puteţi opta pentru o linie de contur (utilă doar dacă nu intenţionaţi să lăsaţi spaţiul alb între coli) dar şi pentru culoarea punctului (punctelor) ce reconstituie imaginea. Implicit e negru (probabil majoritatea îşi vor permite doar listare alb-negru), dar puteţi opta şi pentru o altă culoare sau pentru multicolor. În ultimul pas indicaţi unde să se salveze fişierul PDF în care aveţi colile. Reţineţi că nu este vorba de o scalare prin extindere a imaginii, ci de o reconstituire din puncte. Sper captura de mai jos să lămurească.

imagine

Mai rămâne să listaţi fişierul PDF, la propria imprimantă sau undeva în oraş, apoi să asamblaţi posterul. Sute de utilizatori ai acestui program şi-au expus produsele finale în această galerie de unde am preluat o singură fotografie spre exemplificare. Ţinând cont că posterul se admiră de la cel puţin un metru, adesea mai mulţi, reconstituirea din puncte e reuşită, acestea nesesizându-se foarte puternic. Desigur, depinde de la caz la caz.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *