CushyCMS: o altă abordare


Pentru unii CMS a devenit sinonim cu soluţii gen Joomla, WordPress, Drupal… Înţelegem CMS-ul (amintesc de la ce vine: Content Management System, adică sistem de administrare a conţinutului) ca o webaplicaţie de instalat, configurat şi în fine folosit. O altă cale alege CushyCMS care ar putea să pare atractiv pentru mulţi webmasteri, în special pentru cei care fac situri pentru alţii. Să vedem deci ce oferă CushyCMS. Şi ca să fim clari din start subliniez: apelând la CushyCMS nu veţi avea în 2-3 minute un sit cu n template-uri şi m pluginuri, gata imediat de folosit. Nu. CushyCMS presupune – atenţie – că aveţi situl, dar doriţi să fie editabil online, într-un stil modern.

imagine

Uf, v-am pierdut atenţia? Haideţi să vedem când poate fi util. Un exemplu la repezeală: la un moment dat un prieten m-a rugat să îi fac un sit pentru o asociaţie. Doar că nu avea nicio informaţie doar câteva date despre un congres. Doar nu o să instalezi un sit WordPress pentru o pagină! Şi atunci? Am făcut o pagină HTML 100% cu informaţiile cu pricina. Problema era că la câteva zile mai venea să mă bâzâie fie cu schimbarea unui nume, a unui punct din program sau alt detaliu. Aveam trei opţiuni: 1) să modific eu de fiecare dată (ceea ce am şi făcut); 2) să îi pun în braţe contul FTP şi cu Notepad-ul să facă modificările (prea atehnic prietenul); sau ce bine era dacă ştiam de 3) CushyCMS. Cum m-ar fi putut ajuta? Nu se schimba partea cu pagina HTML, dar în ea, punând o clasa cushycms pentru anumite elemente, partea “mobilă” putea fi editată online cu uşurinţă de oricine (avizat).

Nu ştiu dacă aţi prins ideea CushyCMS aşa că iat-o pe îndelete.

  • premisa este că aveţi deja un sit, fie el în HTML sau într-o altă tehnologie (PHP, ASP…)
  • dacă anumite părţi doriţi să fie editabile de către client (sau Dvs) veţi crea un cont (nume de utilizator şi parolă) cu care vor putea fi editate
  • pentru aceasta veţi indica
    • un cont FTP pentru ca CushyCMS să poată opera pe sit
    • clasa cushycms la div-urile (de exemplu) cu textele pe care le doriţi editabile (poate fi şi span dacă e vorba de o parte de text; la img dacă e vorba de o imagine)
  • se creează astfel un back-end de administrare via CushyCMS.com

Puteţi folosi CushyCMS pentru situri ale unor clienţi şi chiar să le cereţi bani: CushyCMS poate fi folosit gratuit şi în scopuri comerciale. Dacă însă aveţi pretenţii mai mari există şi un plan comercial şi atunci back-end-ul va fi pe un subdomeniu al Dvs, iar clasa va putea fi schimbată după bunul plac. Pentru mai multe detalii vă recomand să vedeţi screencastul următor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *