Google şi Yahoo: căutarea de imagini


De dimineaţă am citit pe GoogleOperatingSystem despre introducerea unui nou filtru de culori la căutarea de imagini. Căutarea Google devine tot mai bună şi mai bună. Desigur, şi până acum puteam căuta yellow car sau red flower, dar specificarea culorii dă rezultate mai bune. În plus, intervenind manual, puteţi şi combina (vedeţi aici). Recapitulând la căutarea de imagini avem următoarele facilităţi: dimensiunea imaginii (foarte mari, mari, medii, mici); tipul imaginii (ştiri, chipuri, grafică, din linii, fotografie); şi în fine acum culoare (12 culori posibile – red, blue, green, teal, purple, yellow, orange, pink, white, gray, black şi brown).

imagine

Şi motorul Yahoo! de căutare de imagini oferă nişte filtre, chiar dacă nu aşa complexe ca Google. Vedeţi în captura de mai jos.

imagine

Recent Yahoo! a dat drumul unor noi facilităţi. După cum vedeţi din captura de mai jos, frame-ul superior nu doar oferă informaţii despre imaginea aleasă dar oferă şi o listă a rezultatelor similare. Cei care caută imagini cu Google ştiu că tot trebuie să dai Back pentru a trece la o altă imagine din căutare. Yahoo! rezolvă altcumva această problemă, mai elegant. Personal nu mi se pare nu ştiu ce revoluţionar în această schimbare, dar când – săptămâna trecută – s-a vorbit despre această noutate (ex) mulţi o lăudau ca o schimbare semnificativă. Veţi decide şi Dvs.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru o cautare pe Flickr dupa culori poate fi folosita si aplicatia online Multicolr de la urmatoarea adresa web: http://labs.ideeinc.com/multicolr/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *