Despre iconiţe – diverse


Tot mai des mă trezesc preferând să folosesc aplicaţii web în locul programelor. Astăzi am avut nevoie de o iconiţă (chiar ca fişier ico). Am luat două seturi gratuite de pe web, dar ambele cu PNG-uri. Am încercat să fac convertirea din Paint Shop Pro – surpriză, nu apare formatul ico. Am deschis cu IrfanView şi am salvat ca ico, dar transparenţa nu s-a conservat bine (pus pe fundal negru). În loc să caut programul potrivit am căutat pe Google, am găsit rapid ConvertIco.com (o alternativă, care de asemenea merge, căci am testat-o, vine de la CoolUtils.com) şi în câteva secunde problema mea devenise istorie. Acum câţiva ani priveam cu mai mare scepticism webaplicaţiile, dar astăzi tot mai multe mă conving că nu sunt doar demonstraţii, ci chiar instrumente utile.

imagine

Dacă tot vorbim de iconiţe şi de online, dacă vreţi iconiţe pe web găsiţi multe, gratuite şi frumoase. Vă pot ajuta motoarele de căutare specializate pentru iconiţe. Ieri a apărut articolul Top 7 Icon Search Engines care menţionează şapte situri utile în scopul amintit, unele dintre ele deja acoperite de noi în articole anterioare. Pentru practicitate să vedem/avem rapid lista:

Aş mai semi-recomanda Iconfu – un mixt de editor de iconiţe şi galerie de iconiţe. Pe mine însă unul nu m-a convins şi mi s-a părut cam neinspirat gândit/alcătuit. În schimb fără jumătate de gură – deci cu căldură – recomand:

  • Web Injection – un set reuşit de iconiţe pentru webmasteri şi webdeveloperi, gratuit chiar şi pentru folosirea în proiecte comerciale!
  • The Best Social Media Icons All In One Place – cred că titlul spune totul; e un articol de acum două zile
  • şi în fine IconPot.com, un director de iconiţe care, atenţie, sunt gratuite din nou chiar şi pentru proiecte comerciale şi nu se cere link înapoi – deci le puteţi folosi fără să vă faceţi griji 🙂

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *