PSDEssential.com


Poate unii se vor gândi că situl oferă esenţialul despre PSD 😉 dar nu, nu este vorba de aşa ceva. PSDEssential.com este în esenţă un sit (tânăr) dedicat Photoshop-ului, pe care eu însă am “aterizat” luni când am aflat de articolul 50 Stunning Photographs of Scotland. Colecţia e interesantă dar mă întreb dacă aşa au întotdeauna cerul, ameninţător, cu nori, întunecat. Din curiozitate am frunzărit şi alte selecţii foto, descoperind astfel 15 Stunning Examples of Underwater Photography, 15 Powerful Military Photographs, 10 Stunning Calm Photographs, 10 Stunning Examples of Architecture Photography, 10 Stunning Frozen Photographs ş.a. Dacă vă place fotografia veţi vrea poate să vedeţi articolele.

imagine imagine

Dar, după cum spuneam, situl este dedicat programului Photoshop. În cele aproape trei luni de existenţă situl nu a acumulat prea multe articole, dar cred că în special cei nu foarte avansaţi se vor bucura să găsească nişte tutoriale mai simple dar de efect. De exemplu în tutorialul de ieri veţi vedea cum pornind de la şase imagini (nu am pus norii de exemplu) se poate obţine meditativa imagine albastră din dreapta. Poate că realizarea nu e perfectă, dar metodele folosite sunt esenţiale pentru cei care vor să deprindă manipulările foto.

imagine

Un alt exemplu interesant îl oferă un articol din martie: Lake Scene Photomanipulation. Vedeţi imaginea de mai jos… Dar dacă veţi vedea şi tutorialul veţi descoperi că la bază e o fotografie cu un lac fără nici o pasăre! Ea este adăugată (decupată şi adăugată) dintr-o altă fotografie. Razele acelea vin de asemenea dintr-o altă imagine. Ş.a.m.d. Dacă vă pasionează subiectul veţi putea învăţa cum să combinaţi apoi la rândul Dvs diverse fotografii pentru compoziţii neaşteptate.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *