GTranslater


GTranslater este un simpluţ soft creat de un turc ce foloseşte API-ul Google pentru traduceri. Ca cerinţă este nevoie de .NET 3.5. Programul în sine este foarte simplu, prezentându-se singur. Puteţi opta pentru toate perechile de limbi suportate de traducătorul Google. Practic folosirea limbii române nu prea e justificată, dată fiind “calitatea” traducerii (a se vedea şi exemplul din captură). Perechi ce combină engleza, franceza, germana, italiana, spaniola… funcţionează evident mai bine. Revenind la program, în stânga puneţi textul pentru traducere şi apăsaţi F5: traducerea va apare în dreapta. Cu F8 o luaţi de la capăt, iar F6 schimbă perechea de limbi.

imagine

Programe care folosesc API-ul Google pentru traduceri mai sunt, dar nu toate fructifică toate perechile de limbi. Am mai testat câteva dar GTranslater (actualizat luna aceasta) a fost singurul ce nu solicita instalarea. O alternativă cu instalare ar fi ShaPlus Google Translator (actualizat luna trecută), ilustrat în captura de mai jos. Aveţi un alt program favorit pentru traduceri, care folosesc eventual vreun API sau vreun serviciu web?

 imagine

La final, pentru cine are nevoie, amintesc unde se găseşte instrumentul Google de traducere. Dacă puneţi un text el va apare tradus în lateral (tot dreapta), iar dacă puneţi o pagină web ea se va încărca tradusă şi, mai mult, toate legăturile vor trece prin traducătorul Google, astfel că nu va trebui la fiecare pagină să apelaţi la traducere.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *