PrtScr şi Web Screen Capture


LifeHacker, în seria Hive Five, a ales cu ajutorul cititorilor cinci instrumente pentru capturi de ecran pe care le-a pus la vot. Snagit conduce, urmat de Snipping Tool, pe care din păcate nu îl au toţi utilizatorii de Windows. Cică un instrument similar ar fi gratuitul PrtScr. Spun “cică” pentru că mie unul nu mi se pare tocmai similar. Şi personal îl găsesc destul de ciudat, dar genul de ciudăţenie… interesantă 🙂 . E şmecher fără îndoială, lucru pe care îl surprinde mai bine clipul. La apăsarea tastei Print Screen (poate fi aleasă alta) ecranul se semi-întunecă şi poţi face fie captură la tot ecranul, fie la un dreptunghi sau la o formă neregulată.

 imagine

Aceasta înseamnă că nu îi poţi spune “fă captură la fereastra aceea”. Doar trei moduri: tot ecranul, dreptunghi sau selecţie liberă. Dacă vă satisfac aceste moduri atunci merită folosit. După capturare va apare ceva ca mai sus: captura va dansa /se va legăna (vedeţi clipul). Aveţi câteva opţiuni: de exemplu puteţi seta ca fereastra de mai sus să nu apară şi atunci imaginea să fie trimisă direct în clipboard sau salvată într-un fişier pe desktop (şi alte opţiuni, gen email, tipărire…). Dacă vă întrebaţi ce e cu acel roşu din captură: se pot face adnotări înainte de capturare. Una peste alta e un program care îşi face bine treaba şi cu efecte plăcute ochiului, dar nu cel mai practic program pentru capturi. Acum clipul: reglaţi înainte sonorul (dând mai încet).

Ceva mai practic, şi de data aceasta nu doar simplu ci şi sărac în funcţionalităţi, este Web Screen Capture. Acesta nu necesită instalare şi nu este un program obişnuit de capturi. Specializarea lui este paginile web, pe care le capturează nu doar cât încap în ecran la un moment dat, ci în toată lungimea lor (ca şi cum ar face defilare în jos şi ar uni capturile). Pentru cei care scriu despre situri instrumentul poate fi util. Precum şi pentru cei care ar vrea să îşi păstreze anumite pagini sub formă de fişiere grafice. Nu necesită instalare, spre deosebire de PrtScr. Încarci pagina web în program, ca într-un navigator, şi apeşi Screen Capture.

imagine

PS: O alternativă ar putea fi pentru capturi de situri SiteShoter, despre care tocmai a scris gHacks.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Instrumentul pentru capturi de ecran pe care-l folosesc eu este un programel fff simpatic si indemanos care se cheama MWSnap. Daca nu aveti fff multe pretentii de la un astfel de program, incercati-l ptr ca este tare prietenos si stie sa faca destul de multe. HRISTOS A INVIAT tuturor fanilor CNET 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *