Dream Chronicles 3: The Chosen Child


A treia parte din seria Dream Chronicles (vedeţi I şi II), Dream Chronicles: The Chosen Child, îi uimeşte din nou pe fanii genului prin grafica extraordinară, cu o mare atenţie la detalii, prin coloana sonoră potrivită atmosferei de basm în care ne duce jocul. Cu această a treia aventură a seriei – dacă aţi jucat primele două suntem siguri că veţi fi mai mult decât nerăbdători să continuaţi! – intrăm din nou în lumea fantastică a zânelor, în pielea aceluiaşi personaj, Faye, care însă la început nu îşi mai aminteşte cine este ea. Are însă constant vise despre fiica şi soţul ei, şi comunică cu acesta şi este călăuzită de el prin intermediul unei sfere de cristal.

imagine imagine

Ea are de urmat din nou un drum cu multe provocări pentru a-şi salva încă o dată familia, provocări sporite de zânele răuvoitoare care încearcă la tot pasul să îi pună piedici: rup o carpetă în mai multe bucăţi, şi Faye trebuie să găsească bucăţile, să îşi dea seama cum poate să repare maşina de cusut şi să coasă apoi bucăţile pentru a reface carpeta; treptele scării care conduce către casa din copac dispar şi trebuie să le găsească împrăştiate prin iarbă; telescopul se strică şi trebuie să îi găsească piesele, să îl repare şi să îşi dea seama cum l-ar putea folosi. De asemenea are de preparat diferite licori magice, conform unor reţete dintr-o carte, pe care le completează refăcând unele cuvinte cu litere amestecate – una dintre aceste licori o va ajuta să îşi recapete memoria; trebuie să deschidă un mecanism care o transportă în diferite locuri, realizând combinaţii de culori…

imagine imagine imagine

Fiecare loc în care ne aflăm are câte trei scene între care trebuie să ne deplasăm pentru diferitele sarcini pe care le avem de îndeplinit. Jocul este provocator şi cu elemente noi la fiecare pas, aşa că pentru cei care iubesc aceste gen – acţiunea nu va deveni niciodată prea palpitantă pentru că nu avem un timp limită, şi nu există interacţiuni directe cu persoane – va constitui o mare atracţie, şi le va părea rău că se va termina atât de repede. Din ce am găsit pe internet se pare că durează vreo 2-3 ore, dacă nu cumva vă împotmoliţi la vreun obiect ascuns prea bine. Şi din păcate nu există vreun sistem de hint-uri dincolo de ceea ce apare scris pe ecran, citim în cărţi sau ne spune soţul lui Faye. Dacă veţi fi tentaţi să reluaţi jocul, obiectele se vor găsi în locuri diferite, aşa că aventura nu va fi chiar identică.

Important: dacă vă blocaţi undeva căutaţi walkthrough-uri publicate pe internet. Vă recomand două: JayIsGames şi GameZebo. Nu sunt foarte detaliate tocmai pentru că elementele nu apar mereu în aceleaşi locuri. Oricum, vă vor fi de ajutor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. radu.capan spune:

  De fiecare dată acest joc îmi aminteşte de Myst. Cât mi-a mai plăcut acel joc! În topul meu seriile Myst şi Syberia sunt pe primele locuri. Dream Chronicles are o grafică la zi iar „problemele” (puzzle-urile) sunt incitante şi destul de logice. Sper seria să continue căci merită.

 2. elisabetaveres spune:

  Am ajuns la finallul jocului Dream Chronicles 3 dar nu ma lasa sa pun ursul unde trebuie, adica in fata scarilor. Cel putin asa imi arata in ghidul jocului. Ma puteti ajuta careva cum sa fac si unde trebuie sa asez ursul? Imi place tare mult acest joc.
  Am jucat si partea a doua dar nici ala nu l-am putut termina. Am ajuns la un labirint si nu am ami stiut ce sa fac. Daca aveti cumva idee va rog sa ma ajutati.

 3. ramona spune:

  Buna! Am ajuns la reteta de la Dream Chronicles 3 si in prima parte a ei scrie ca trebuie sa pun levantica, esenta de floarea soarelui, doua unitati de esenta de trandafir si la urma lamaie strivita. Problema e ca in momentul in care adaug esenta de trandafir, potiunea se evapora. In reteta se mai mentioneaza ca esenta de trandafir trebuie sa o pun cu grija si apoi sa ma retrag… dar am incercat toate variantele posibile. In toate walkthrough/turile gasite pe net, e altfel reteta… in loc de trandafir au portocala. Pls help!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *