Ziua Pământului


În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Am citat din pagina dedicată Zilei Pământului pe Wikipedia în română. Evident, pagina în limba engleză conţine mult mai multe detalii.

Ce aţi văzut mai sus este trailer-ul unui film Disney Nature intitulat Earth (Pământ). Informaţii suplimentare aici. Am aflat despre el din articolul 5 Inspirational Earth Day Videos, de unde am preluat şi clipul informativ de mai jos. (Poate doriţi să vedeţi şi Microsoft, Google and Others Go All Earthy On Earth Day)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. andrei spune:

    Din păcate în România „Ziua Pământului” a venit și a trecut fără să stârnească vreun fel de interes din partea presei, lucru oarecum suspect dacă de mai amintim că nu cu mult timp în urmă s-a celebrat „Ora Pământului”. Ce-i drept și atunci noi jucam un meci de fotbal și de fapt sârbii au fost cei care au stins lumina. Poate la anul când se împlinesc 40 de ani de la înființarea mișcării Earth Day să fie o mobilizare mai mare. Om trăi și om vedea… P.S. Pe 22 aprilie, eu am avut site-ul „verde”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *