Windows Movie Maker portabil


Programul oferit gratuit de Microsoft pentru nişte minime editări video are o istorie ciudată. În Windows XP era bunuţ pentru ca în Windows Vista (şi 7) să dea înapoi (de exemplu partea de captură din surse precum webcam). Şi ca şi cum nu ar fi de ajuns, orientarea pe pachetul Live ne-a adus un Windows Live Movie Maker şi mai slăbuţ! Desigur, începătorii vor fi încântaţi de oricare din aceste versiuni (ori poate tocmai de versiunea Live, cea mai primitivă) pentru că nu îşi prind urechile. Iei nişte imagini (sau clipuri video), pui nişte tranziţii şi exporţi. Cei care însă au minime pretenţii, dar nu şi bani de programe profesionale, vor dori însă WMM de pe XP şi în Vista sau 7.

imagine

Iată că cineva s-a gândit să “mute” programul din XP astfel încât să meargă sub Vista şi Windows 7. Mergeţi aici şi descărcaţi-l. După ce despachetaţi arhiva trebuie doar click pe runonce.exe apoi puteţi lansa programul. Important: Windows Movie Maker implicit, adică cu care vine sistemul de operare, rămâne accesibil şi funcţional. Veţi avea de fapt două programe: versiunea nouă şi slabă şi versiunea veche, portabilă şi mai bună. Cel care a făcut portarea pentru Vista s-a ocupat să mai adauge ceva la el, aşa că acum se laudă cu 147 de tranziţii şi 76 de efecte. L-am testat şi eu şi – dincolo de lipsa unor help-uri – merge conform aşteptărilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. md75 spune:

    Antivirusul cu care vine ZoneAlarm (Kaspersky?) trece fisierul runonce.exe in carantina, imediat ce deschid directorul in care am despachetat arhiva: „Trojan-Dropper.Win32.BAT.ez was found in […]\Portable_Movie_Maker_by_devrexster\Movie Maker\Runonce.exe on 29.04.2009 12:58:46”. Am postat mesajul si pe forumul autorului…

  2. radu.capan spune:

    Au semnalat acest fapt si alte persoane (a se vedea articolul pe Lifehacker) dar pare a fi mai degraba o alarma falsa (o depistare falsa). Oricum, fiecare face cum considera si cu instrumentele in care are incredere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *