Glimmer: Microsoft e pro jQuery


Acum câteva zile, mai exact la 22 aprilie, a apărut versiunea 1.0.0 a unui program care este în primul rând promiţător, dar şi interesant. E vorba de un program pentru jQuery. Miraţi? Atunci miraţi-vă mai departe: este dezvoltat de Microsoft. Glimmer este un program care vrea/poate să facă jQuery mai faimos şi mai utilizat, dat fiind că elimină scrierea de cod, permiţând din câteva clickuri să ai un drăguţ & util script jQuery. Pentru moment specializarea lui (incluzând “vrăjitori” – wizard – pentru generare) este triplă: meniuri (doar pe două niveluri), secvenţă de imagini (slideshow) şi hint-uri (tooltip-uri). Cum însă permite comunităţii scrierea de “vrăjitori” vom vedea probabil în timp tot felul de scripturi.

imagine

Interesant este că are şi un al patrulea “mod” – Custom – în care încarci o pagină HTML, se identifică elementele componente, putând să le asociezi apoi diverse efecte jQuery. Dacă veţi merge pe pagina aplicaţiei veţi afla mai multe informaţii din clipul video de prezentare. Dacă sunteţi interesaţi de geneza acestui instrument, vedeţi articolul Glimmer: a jQuery Interactive Design Tool. De descărcat îl puteţi descărca de aici, fiind vorba de aproape 9MB.

Webmasterii (foarte) serioşi vor ignora probabil un astfel de program, preferând să scrie singuri codul. Începătorii vor fi bucuroşi, pentru că la finalul procesului programul îţi oferă toate cele necesare: fişierele HTML, CSS, JS. Dacă programul va prinde şi va avea o comunitate serioasă în jurul lui, atunci cred că totuşi şi webmasterii profesionişti vor apela la el cel puţin ca punct de start. Veţi vedea că ceea ce exportă Glimmer este… cum să zic… de bază (fără prea mult fancy). Tocmai de aceea e util, permiţându-ţi să nu pierzi vremea cu nişte lucruri elementare pentru a te concentra pe ceea ce într-adevăr cere factorul uman: configurarea pentru nevoi particulare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *