Alt+Tab în Vista


Unul dintre lucrurile care nu îmi plac în Windows Vista este aspectul la Alt+Tab, când comut între aplicaţiile active. (Dacă scoatem modul Aero atunci e ca în Windows XP.) Dacă şi pe Dvs vă deranjează sunt unele lucruri reglabile. Din păcate nu totul. Dar de exemplu puteţi umbla la dimensiunea (lăţimea) imaginii afişate pentru o aplicaţie (thumbnail). Problema mare este că trebuie să umblaţi în regiştri, ceea ce e mereu periculos. Dacă aţi mai lucrat pe regiştri atunci e simplu. Practic tot ce trebuie să faceţi este un import, iar “codul” îl găsiţi pe diverse situri (de exemplu aici). Salvaţi într-un fişier reg, dublu click pe el şi acceptaţi modificarea regiştrilor.

imagine

Partea bună este că apoi puteţi modifica uşor parametri iar rezultatul se reflectă imediat (nu este nevoie de repornirea calculatorului). Mergeţi doar pe calea HKEY_CURRENT_USER, Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Explorer, AltTab şi modificaţi (cu cap) valorile dorite. Puteţi experimenta. În principiu vă va interesa să schimbaţi valoarea la MaxThumbSizePx (mutaţi pe decimal înainte, pentru a vedea valoarea în pixeli). De la rezoluţie la rezoluţie va merge o altă valoare. Desigur, puteţi umbla şi la alte chei, dar cu atenţie, urmărind efectul.

imagine

Mare, mare, mare păcat că nu se poate indica numărul de aplicaţii dintr-o linie 🙁 . În baza acestei limitări deschideţi mai multe aplicaţii pentru a face testele, ca să nu vă treziţi că Alt+Tab nu încape în ecran. Dacă ceva nu merge bine sau doriţi să reveniţi la setările iniţiale ajunge să ştergeţi tot folderul AltTab cu cheile din regiştri (vezi captura de mai sus).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *