FeedDemon sincronizează cu Google Reader


De când FeedDemon a fost trecut la freeware a devenit – cu o scurtă pauză – clientul meu favorit pentru RSS. Cu peste o sută de fluxuri urmărite nu prea îmi închipui ce m-aş face fără el. Programul se pregăteşte să sară la versiunea 3.0 iar beta-urile au fost publicate cu constanţă aici. În timp ce un beta prezintă mereu riscuri, am preferat să folosesc aceste versiuni curios ce vor aduce nou. S-au schimbat multe lucruri, dar nu foarte vizibile. O schimbare mare şi dezamăgitoare este introducerea unei mici reclame în colţul stânga-jos al aplicaţiei, dar personal pot accepta aşa ceva. Acum marea noutate este sincronizarea cu Google Reader.

imagine

Luaţi-o ca pe o informare. Poate de mai bine să aşteptaţi versiunea finală. Dacă însă nu foloseaţi până acum FeedDemon dar folosiţi Google Reader atunci poate doriţi să faceţi nişte teste. Pe scurt ideea este aceasta: să poţi urmări feed-urile favorite atât din Google Reader (adică oriunde eşti şi ai acces la internet), cât şi din FeedDemon (când eşti pe calculatorul tău). Un articol marcat undeva ca citit (fie în program, fie în webaplicaţie) să se reflecte şi “dincolo” ca citit. Sincronizarea aceasta este teoretic o chestiune colosal de utilă… dar până la a merge perfect mai este.

În primul rând vă recomand să faceţi o copie de siguranţă a feed-urilor Dvs (File, Export feeds, OPML), precum şi a datelor (File, Manage Cache, Backup). Apoi puteţi trece la partea cu sincronizarea. Veţi vedea că folderele în regim de sincronizare au un mic glob pe ele. La prima sincronizare veţi pierde indicaţia cu citit/necitit. Partea de etichete (taguri) nu funcţionează încă bidirecţional. Dar ceea ce mă deranjează pe mine cel mai mult şi mai mult nu ţine de FeedDemon şi deci nu pot reproşa programului: rata de actualizare la Google Reader. Poate sunteţi fan Google Reader? Dacă da, cum puteţi suporta criteriul de actualizare folosit? Google Reader actualizează feed-urile după popularitatea lor (eu cel puţin aşa deduc), ceea ce înseamnă că dacă urmăriţi LifeHacker veţi afla de articole aproape în timp real, dar dacă urmăriţi un blog mai nou s-ar putea să aflaţi despre un articol nou abia după câteva ore! Desigur, pentru mulţi aceasta poate să nu fie o dramă, dar mie unuia nu îmi place şi astfel pentru mine Google Reader rămâne de folosit doar pentru când sunt “în mişcare”, fără calculatorul meu.

Dincolo de această observaţie, noutatea dinspre FeedDemon e de salutat şi aşteptăm cu nerăbdare versiunea 3.0 finală, cu toate noutăţile strânse în ultimele luni.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *