WeAreHunted.com: Topuri cât mai obiective


În general topurile de muzică se stabilesc după numărul de piese vândute, după numărul de descărcări de pe internet, după numele deja binecunoscut al artiştilor, după părerile (subiective) ale ascultătorilor unui post de radio sau de televiziune, nicidecum după calitatea pieselor prezentate. WeAreHunted.com este un nou portal de muzică (încă în faza beta) care îşi propune să depăşească aceste preconcepte şi să prezinte internauţilor într-un mod cât mai obiectiv noile piese de muzică.

image

WeAreHunted.com este o încercare de top muzical bazat pe căutarea semantică în internet. Această căutare este extinsă pe blog-uri, pe reţelele sociale existente, pe forumuri, pe Twitter sau în reţele P2P. Prin compararea nenumăratelor intervenţii asupra unei noi piese de muzică va fi stabilit un nou top. Primele rezultate sunt surprinzător de reuşite. Calitatea pieselor poate fi urmărită direct printr-un player intern. Nu este suportată niciun fel de funcţie de download, sunt oferite însă link-uri spre Amazon, iTunes şi Insound pentru cumpărarea pieselor.

Site-ul se prezintă într-un mod atrăgător, simplu şi foarte intuitiv. Listele de piese sunt actualizate zilnic şi puse în topuri pe zi, pe săptămână sau pe lună. Şi pentru că datorită modalităţii diferite de căutare sunt prezentaţi şi artişti mai necunoscuţi, aproape fiecăruia dintre aceştia îi este dedicat un blog care oferă informaţii suplimentare (alte piese, datele turneelor, link-uri spre site-ul oficial, comentarii ale fanilor).

Ideea pe care se bazează site-ul este desigur de salutat, rămâne să vedem cum va rezista ea în mod practic timp mai îndelungat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *