Windows 7 RC a sosit!


Conform promisiunilor, la 5 mai, adică astăzi, Microsoft a pus spre descărcare Windows 7 RC (Release Candidate). Beta a rămas în urmă, acum având un candidat care precede versiunea finală. Aceasta din toamnă se pare că va fi accesibilă, preinstalată pe calculatoarele Acer de exemplu din 23 octombrie. Cu un start foarte bun (beta-ul), Microsoft are toate şansele să iasă bine în toamnă, cu un sistem de operare stabil, plăcut, uşor de folosit. Rămâne să vedem ce preţuri se vor practica, dar până acum Windows 7 “miroase” a succes, a mare-mare succes. Fie că aţi avut beta-ul, fie că nu, puteţi merge aici pentru a vă alege versiunea dorită şi să o descărcaţi.

imagine

Am pus mai sus un rezumat (evident e nevoie mai înainte de un ID Windows Live). Când am încercat eu, de dimineaţă, au fost unele probleme. Până la urmă am reuşit să obţin cheia, dar când să descarc procesul se relua de la cheie (afişându-mi-se vreo duzină de chei în total). În cele din urmă descărcare a început şi după vreo 40 de minute am avut cei 2,36GB descărcaţi. Am ars iso-ul pe un DVD şi am repornit calculatorul. Am boot-at de pe DVD, am ales instalare avansată, indicând partiţia pe care să îl pună. Cum am avut instalat Windows 7 beta, am ales aceeaşi partiţie, cerând înainte formatarea ei. Apoi am dat să instaleze. Nu am cronometrat, mai rezolvând una alta în offline, dar după câteva minute, maxim 10, eram deja în Windows 7 RC. Am mai făcut 1-2 reporniri pentru nişte actualizări, după care mi-a fost activat şi Aero.

imagine

M-am jucat puţin cu particularizarea interfeţei, ocazie cu care cred că am găsit ceva nou: schemele de sunete. Se poate să mă înşel (???), dar parcă în versiunea beta fie nu erau scheme pentru sunete, fie era doar cea implicită. Acum sunt vreo duzină de scheme, unele chiar deosebite/plăcute. În fine. RC faţă de beta nu vine cu multe lucruri vizibile ci cu rezolvarea unor buguri de funcţionare.

Ce ar fi de reţinut:

 • până în iulie 2009 se va tot putea descărca Windows 7 RC şi obţine chei – gratuite – de înregistrare
 • până în 1 iunie 2010 Windows 7 RC va fi funcţional
 • de la 1 martie 2010, ca să nu uitaţi că nu folosiţi un produs final, calculatorul se va închide tot la 2 ore (probabil aceste ultime două limitări vor fi uşor depăşibile prin “contribuţia” vreunui hacker)
 • nefiind o versiune finală nu folosiţi – decât pe riscul Dvs – Windows 7 RC ca sistemul Dvs principal de operare

Microsoft s-a descurcat bine. Dacă o ţine tot aşa, de Crăciun voi vrea un Windows 7 sub brad 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Raimi spune:

  Imi pace Windows 7! Am instalata versiunea beta pe un portabil cu 1 gb de RAM si functioneaza excelent! Desigur, in cel mai scurt timp voi trece la versiunea RC. Pe portabilul meu [cu 4 gb de RAM] am ramas in continuare la Vista pe care-l am OEM, pt. ca merge ok dar Win. 7 e de-a dreptul ispititor.

 2. no-limit spune:

  Exista posibilitatea sa folosim temele msstyle create de cei de pe Deviantart pt Vista si pe Windows 7? (sa le importam cumva) Eu m-am uitat si am gasit cateva teme msstyle facute de un roman de-al nostru pt Win 7 dar sunt putine la numar. Sincer mi se pare groaznic de urat Win 7. Oare cei de la Microsoft chiar nu realizeaza k taskbarul acela e facut fara nici un simt estetic?Stiu k poate fi si micsorat taskbarul dar tot urat arata.

 3. tony spune:

  Eu am un portabil cu 16 GB RAM. Ce zici de asta Raimi?

 4. Tony spune:

  L-am instalat si eu si merge aproape perfect cu o singura problema destul de serioasa.Am instalat BitDefender Total Security 2008 – cu licenta si nu pot intra pe net pana nu opresc firewall-ul. Am o conexiune la net de la firma RCS/RDS cu username si parola prin WAN miniport PPPOE. Pana nu e oprit Firewall-ul BitDefender, placa de retea nu reuseste sa se conecteze la net.Daca o las de capul ei se conecteaza cu greu dupa vreo 5 minute.In schimb, odata conectata la net ar trebui sa pot naviga. Nici vorba.Am incercat si Internet Explorer-ul si Google Chrome dar nimic.La fel, trebuie sa opresc Firewall-ul BitDefender ca sa pot naviga. Am setat in optiunile de Firewall reguli specifice -Allow- pentru Google Chrome si pentru Internet Explorer dar degeaba.Imi puteti da un sfat?
  Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *