phpAnywhere: editare online


Nu ştiu dacă vă amintiţi de AnyClient, o webaplicaţie (java) pe post de client FTP online. Când am scris nu ştiam dacă personal îmi va fi de folos vreodată, dar după câteva luni am ajuns într-un loc (o facultate) unde erau puse toate restricţiile posibile, mai puţin navigarea pe web. Aşa că singura soluţie să modific ceva prin FTP a fost să folosesc acea webaplicaţie. Mai există şi alte servicii similare, precum FTP Live sau Net2FTP. Nu le-am testat pe toate, dar la AnyClient ştiu că am regretat că nu puteam edita online un fişier: trebuia să îl descarc (download), modific, reîncarc (upload). Iată ceva ce poate fi de folos: phpAnywhere.

imagine

După cum numele (şi captura) vă sugerează, este vorba de un editor online de cod. Dacă eşti pe propriul calculator evident că e mai bine să foloseşti de exemplu Notepad++ sau vreun editor mai complex. Dar dacă eşti cine ştie unde şi ai de modificat ceva la un sit? Ai putea, repet, merge pe calea download+edit+upload (mai puţin acolo unde FTP-ul este blocat), dar phpAnywhere e mai elegant, fiind “ca” un editor specializat. Pentru moment e un editor simpluţ, doar că oferă syntax highlight. În curând însă se laudă că va oferi şi code completition, ceea ce va fi desigur foarte util. Pentru a-l folosi ai nevoie de cont şi apoi trebuie să îţi defineşti profiluri FTP.

Aşa că, pe post de concluzie, reţineţi atunci când sunteţi într-un loc unde conexiunea este foarte-foarte restrictivă (interzis orice alt protocol decât HTTP): AnyClient şi phpAnywhere vă pot scoate din încurcătură.

PS: Ceva similar pare a fi aici: eCoder.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *