Sfătuitorul pentru Win 7


Probabil vă amintiţi că şi la apariţia sistemului de operare Windows Vista, Microsoft a pus la dispoziţie un program, Windows Vista Upgrade Advisor, pentru a afla dacă sistemul deţinut e “compatibil” cu Vista sau nu. De regulă cam orice sistem nou cumpărat poate rula Vista. Iar despre Windows 7 mulţi spun că rulează mai bine decât Vista pe calculatoare cu resurse mai slabe. Deci şansele ca Windows 7 să vă meargă sunt mari. Dacă vreţi să îl instalaţi ca sistem de operare principal – atenţie! Win 7 nu a ajuns încă la versiunea finală – atunci ar fi recomandabil totuşi să rulaţi Windows 7 Upgrade Advisor (tot beta).

imagine

Acest program (gratuit, 6MB) cere instalare şi timp de câteva minute vă va analiza calculatorul, invitându-vă între timp să descoperiţi ce e nou în Windows 7. La final veţi afla verdictul. Vor fi analizate şi diversele drivere (placă video, reţea şi altele) semnalându-vă dacă există probleme majore. Există şi o analiză a programelor pe care le aveţi instalate (cu mesaje gen: “acest program ar putea să nu meargă în Win 7”). După ce veţi parcurge toate semnalizările veţi şti ce aveţi de făcut pentru a trece – la un moment dat – pe Windows 7. Fie nişte actualizări soft, fie nişte hardware nou.

Eu în ultimele zile am lucrat de mai multe ori în Windows 7 (îl am instalat în paralel cu Windows Vista). Cum multe dintre programele ce le folosesc sunt portabile, le am gata de folosit şi în Windows 7. Aşa că pot destul de uşor comuta între cele două sisteme şi pot, încă o dată, să atest că nu am întâlnit nici o problemă. Windows 7 se mişcă frumos şi deşi un cititor scria recent că noul look e urât, mie unuia îmi place.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. George spune:

  Salut,
  Stii cumva, daca pun Windows 7 ca sistem paralel cu XP… pot comuta programe din XP?
  Daca instalez numai pe partitia C, adica „rad” actualul XP… celelalte partii si informatii de pe ele imi raman?

  Multumesc,
  George

 2. Marian spune:

  Poti instala pe partitia C si Win7 si sa mergi cu amandoua insa va trebui sa alegi sistemul de operare inainte sa booteze, cam aiurea iti ia timp, daca razi XP de pe C si asa e mai bine sa faci celelate partitii raman, baga Dvd-ul cu Win 7 si se va incarca si dupa iti va da sa alegi unde sa instalezi si iti va arata toate partitiile acolo apasa pe partitia C si apoi pe drive options si dai format la partitia C, dupa instalezi pe C si gata celelalte partitii raman.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *